NYT FARVEKORT – SMUKKE OG HOLDBARE FARVER

NYT FARVEKORT – SMUKKE OG HOLDBARE FARVER

Vi bliver stadig mere optaget af at skabe en farvepalet til udendørs brug, der giver et smukt helhedsudtryk. Husets facade skal harmonere med de andre farver i det udendørs rum – derfor præsenteres alle vores udendørsfarver i vores nye farvekort med anbefalede kombinationsfarver til hele huset.

FARVEKORT TIL HUSET MED HELHEDSORIENTERET FARVESAMMENSÆTNING

I dette farvekort har vi samlet velkendte, gode husfarver fra vores farveeksperter i en unik og nøje udvalgt palet. Hele 72 tidløse farver fordelt på syv inspirerende temaer! En smuk og helhedsorienteret farvepalet giver sammen med produkter af høj kvalitet et evigt smukt hus.

Uanset om du har forestillet dig en neutral palet eller ønsker et hus med et farverigt udseende, vil dette farvekort hjælpe dig med at finde frem til smukke kombinationer, der holder længe. – Skab en personlig farvepalet udendørs, der giver et smukt helhedsudtryk! 

SYV FORSKELLIGE FARVETEMAER

Vi bliver stadig mere optaget af at skabe en farvepalet til udendørs brug, der giver et smukt helhedsudtryk. Husets facade skal harmonere med de andre farver i det udendørs rum.  Farvekortet er inddelt i syv inspirerende og overskuelige temaer, der gør det lettere at vælge farveretning på alt lige fra sokkel og terrasse til vinduer, døre og detaljer.  De forskellige paletter kan sammenfattes sådan:

1. GRØNNE NUANCER

– En forfriskende harmonisk palet bestående af grønne nuancer, der netop opfattes som forfriskende og behagelige. Grønt kommer i mange varianter, lige fra de dybe, gyldne og traditionelle til de mere dæmpede og moderne nuancer. Grønt er med til at skabe et levende kvarter og farverige gader.

Venstre: Væg Jotun 7053 Lærdal, bord Jotun 8413 Herregårdsgrønn, terrasse Trebitt 90029 Naturlig Sølvgrå. Højre: Væg Jotun 0745 Grønn Umbra, terrasse Trebitt 90029 Naturlig Sølvgrå.

2. HVIDE NUANCER

– Lette og luftige farver vælges ofte på grund af deres tidløshed, renhed og elegance. Farverne går fra kridhvide farver til grålige toner og gullige, hvide nuancer. Små variationer i tonen kan virke forholdsvis markant på en hel facade, og derfor er det vigtigt at være bevidst om de hvide toner på eksteriøret.

Venstre: Væg Jotun 1274 Dus, bænk Jotun 1624 Letthet, terrasse Trebitt 90029 Naturlig Sølvgrå. Højre: Væg Jotun 1069 Villagrå, hylde Jotun 7119 Stemning.

3. GULE NUANCER

– Tidssvarende optimisme! Paletten af gule nuancer indeholder friske og farvestærke toner, traditionelle okkerfarver og dæmpede lysegule toner. De helt nye farver 10168 Muted Yellow og 12136 Gentle Yellow er både tidssvarende og smukke!

Venstre: Jotun 1392 Gul Antikk, grunnmur Jotun 11130 Shade, terrasse Trebitt 90028 Skyggebrun. Midten: Vegg Jotun 12136 Gentle Yellow. Høyre: Vegg Jotun 1223 Høststemning, grunnmur Jotun 11130 Shade

4. GRÅ OG SORTE NUANCER

Et godt samspil mellem farver og materialer giver husets arkitektur den opmærksomhed, den fortjener. Der kan skabes spændende kontraster mellem dæmpede farver og naturlige elementer, og gode farvevalg tilfører huset karakter og særpræg.

Venstre: Væg Jotun 18990 Front, sokkel Jotun 1462 Grå Skifer. Højre: Væg Jotun 9938 Dempet Sort, taburet Jotun 9938 Dempet Sort.

5. BLÅ NUANCER

Blå nuancer kan være både sarte, tidløse og unikke. Dæmpede blå toner kan berige bymiljøer, understrege forbindelsen til havet og skabe spændende kontraster til moderne materialer. Blå toner forstærkes ofte i mødet med himmel, natur og omgivelser, og derfor er nedtonede og grålige blå farver de smukkeste til udendørs brug.

Venstre: Væg Jotun 4252 Kjønnrøk Dempet, terrasse Trebitt 90029 Naturlig Sølvgrå. Højre: Dør Jotun 5445 Delicate Blue, væg Jotun 1274 Dus, terrasse Trebitt 90029 Naturlig Sølvgrå.

6. RØDE NUANCER

Varm og inkluderende! Brugen af rød har en lang tradition og giver associationer om charme og idyl. Rød er en indbydende farve, der skaber energi og glæde, og som vækker gode minder med sin kraftfulde tilstedeværelse. Røde nuancer med en gylden undertone harmonerer bedst med naturens egne farver – fra lyse og kraftige til dybere og mere sofistikerede toner.

Venstre: Væg JOTUN 0042 Villvin, sokkel Jotun 1491 Slipesten. Højre: Væg Jotun 2279 Dodenkopf, sokkel Jotun 1352 Form.

7. BRUNE OG BEIGE NUANCER

Varme kombinationer! Beige og brune farver fremstår harmoniske og tidløse og kan bruges til at sætte præg på såvel klassisk som moderne arkitektur. Huset får en naturlig fremtoning, og valg af detaljefarver vil understrege stilen og stemningen.

VENSTRE: Væg JOTUN 0175 Tjærebrun, sokkel JOTUN 1912 Varm Jord. HØJRE: Væg JOTUN 1141 Natural Beige, dør JOTUN 8426 Dewy Green, taburet JOTUN 1908 Sisal.

ÅRETS TI NYE FARGER

Dette er måske noget af det, der er mest spændende for alle, der venter på et nyt farvekort fra os. “Evigt smukke farver” er en palet, som Jotun konstant supplerer, og i år er der altså tilføjet hele ti nye farver! De nye farver er fordelt på såvel neutrale som mere kulørte nuancer.

Gule favoritter

Blandt årets nye farver er der for eksempel to nye gule favoritter. 10168 MUTED YELLOW er en behagelig og moderne okkerfarve, som vi tror vil blive en ny okkerfavorit hos mange! Den er ikke helt så farvestærk som de mere traditionelle okkerfarver og fremstår med et sart og nedtonet udtryk. 12136 GENTLE YELLOW er en beigeagtig, gul tone med et blødt og sløret udtryk. Den er diskret og elegant – en skøn blanding af klassisk og moderne, eftersom den har det helt rigtige gyldne udtryk, der er meget populært netop nu.

Venstre: Væg Jotun 10168 Muted Yellow. Højre: Væg Jotun 12136 Gentle Yellow, terrasse Trebitt 9072 Naturgrå.

Grønne nyheder

Vi har udviklet to nye grønne toner med inspiration fra i historien. Den første hedder 7653 Stockholmsgrønn og er inspireret af de gamle, smukke villaer fra Djurgården uden for Stockholm. De blev ofte malet i de skønneste nedtonede grønne farver – ofte med hvide detaljer og en yderligere grøn nuance. 7653 Stockholmsgrønn er derfor en flot nyhed sammen med den lysere og nedtonede variant 8426 DEWY GREEN. Begge kan ses som nye, lidt gråtonede grønne pust i dette års farvekort!

Venstre: Væg Jotun 7653 Stockholmsgrønn, stol Jotun 1908 Sisal. Højre: Dør Jotun 8426 Dewy Green, væg Jotun 0734 Brunsvart.

POPULÆRE SORTE FARVER

Sorte farver er ekstremt populære i hele Skandinavien, og derfor har vi valgt at inkludere vores hidtil sorteste farve, 0099 Sort, som en af de ti farvenyheder i farvekortet. Den er med til på bedste vis at vise andre dybe grå nuancer i et nyt og spændende lys.

Væg Jotun 0099 Sort, dør Jotun 1378 Kontur.

Blå nyhed

En spritny blå tone har også fundet vej til det nye farvekort. 5445 Delicate Blue er en dæmpet blå tone med en perfekt balance af blåt og gråt. Vi malede en yderdør med denne farve, og den blev så skøn! Derudover har vi tilføjet flere supergode neutrale farver såsom den gråhvide 1274 Dus, der er en tone, som minder om den populære 1024 Tidløs.

Dør Jotun 5445 Delicate Blue, væg Jotun 1274 Dus, terrasse Trebitt 90029 Naturlig Sølvgrå.

Nye grå nuancer

Vi har nye grå nuancer såsom 1069 Villagrå og 8558 Balmy Grey. 1141 Natural Beige er også smuk – dette er en ideel staffagefarve til mange af forårets smukke nuancer.

Venstre: Væg Jotun 1069 Villagrå, hylde Jotun 7119 Stemning, terrasse Trebitt 9710 Terrassegrå. Højre: Væg Jotun 1141 Natural Beige, taburet Jotun 1908 Sisal.

Vi arbejder med farver hver dag! Nye farver designes og udvikles, mens vi samtidig er opmærksomme på, hvor vigtigt det er at passe på populære og tidløse udendørsfarver.

– Nina Klæboe Mørkve, Skandinavisk farvechef, Jotun

DEKORATIONSFARVER, DER GØR DEN LILLE (STORE) FORSKEL

I dette års farvekort har vi som en spændende nyhed udviklet seks flotte detaljefarver, der er med til at skabe inspirerende udendørsmiljøer. Det er gode accentfarver, som kan bruges til at gøre den lille – eller store – forskel! De er nøje udvalgt og har en diskret, men alligevel kulørt tone, der ikke er så typisk for eksteriør, og vil derfor passe godt sammen med husets andre farver.

Havemøbler og yderdøre er gode eksempler på detaljer, hvor man godt kan bruge farver, som man måske ellers ikke ville overveje til en hel facade. Dermed kan det udendørs rum gøres mere personligt, indbydende og interessant. Farverne er specielt udviklet med henblik på at tilføre husets farvepalet moderne og tidssvarende nuancer.

Venstre: Væg Jotun 1939 Sandbeige, benk Jotun 20118 Amber Red, terrasse Trebitt 90029 Skyggebrun. Øverst til højre: Væg Jotun 1902 Marmor, nedre væg og vindu Jotun 1908 Sisal.  Nederst til højre: Væg Jotun 1024 Tidløs, møbel Jotun 7163 Minty Breeze.

RIGTIG MALING GIVER SMUKKE DETALJER

Nye DEMIDEKK Infinity Details gør det nemt at forny indgangsdøren eller forvandle en gammel bænk til et nyt favoritmøbel. Specialmalingen tørrer hurtigt, så du kan lukke døren allerede efter to timer*. Den har en overlegen farve- og glansholdbarhed**. Selvrensende egenskaber giver et holdbart, smukt resultet, som gør, at husets detaljer holder sig smukke år efter år. Alle Jotuns eksteriørprodukter er udviklet og testet under ekstreme forhold og produceret i Norge. Når du vælger et produkt fra Jotun, kan du være sikker på, at huset får den bedste beskyttelse!

Fotograf: Sturla Bakken / Stylist: Line Dammen

 

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har stor erfaring med branding og kommunikation. I samarbejde med Jotuns farveeksperter, anerkendte stylister og samarbejdspartnere deler hun nyheder, tendenser og inspirerende tips med dig.

Ude

Smukke farver til udendørs brug med supermat glansgrad

Hvis du vælger et supermat farveudtryk, får boligen et dybere og mere eksklusivt udseende. Her kan du se, hvilke af…