Årets farver 2022 – her er farvetendenserne!

Årets farver 2022 – her er farvetendenserne!

Hvad bliver årets farver i 2022? Vi har spurgt Jotuns skandinaviske farvechef, Nina Klæboe Mørkve, hvilke tendenser hun ser i året, der kommer.

Billedet ovenfor: Både LADY 12078 Comfort Grey og LADY 10428 Masala er farver, vi vil komme til at se 2022.

Vi trænger til farver omkring os! De kan påvirke os positivt og skabe nye stemninger i rummet!

En mangfoldighed af farver i 2022

“Vi kan starte med at opsummere farvetendenserne med ét ord: mangfoldighed,” siger Nina K. Mørkve. “Jeg tror, vi kommer til at se de fleste farver i tiden fremover. Og intet kunne være bedre. Vi trænger til farver omkring os! De kan påvirke os positivt og skabe nye stemninger i rummet,” fortsætter hun.

“Vi vil fortsat se spændende farvekombinationer både på tværs af de kulørte toner og kombineret med neutrale farver. Selv om vi fremhæver nogle retninger her, vil der være mange farver i farvebilledet,” siger Nina.

For farvechefen mener først og fremmest, at farvetendenserne skal bruges som inspiration. “Nye ideer og drømme samt et ønske om variation og stemningsskift. Der er ingen regler, der siger, at man skal følge tendensen, men nogle gange kan det være skønt bare at drømme om fornyelse. Lidt ny energi og kreativ påfyldning! Men det vigtigste er jo, at du vælger de farver, der gør DIG glad,” understreger farveeksperten.

2022 bliver et indholdsrigt farveår, hvor alle har mulighed for at finde farver, der beriger både hjemmet og livet!

Årets farger 2022 - soverom i lysegule Fresh Pasta i kombinasjon med lilla - Slate Lavender

Gult, der emmer af positivitet og solskin! Og kombineret med lavendel, synes vi, at den bliver ekstra cool! Her ser du LADY 1775 Fresh Pasta på væggen og loftet – med loftsmalingen LADY Perfection. Lavendeltonen LADY 20186 Lavender Touch (cirkel) og lilla væg i baggrunden og på billedet til højre: LADY Pure Color 3377 Slate Lavender. Hvid væg: LADY Pure Color 7236 Chi.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermat, eksklusivt udseende
 • Unik farveoplevelse
 • Slidstærk
 • Garanti for dækkeevne

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Nem at male med – sprøjter og drypper ikke
 • Smukt og ensartet resultat
 • Stort farveudvalg
 • Garanti for dækkeevne

Gul positivitet

Vi fortsætter med den gule farve, men nu vil det være de nye farvestærke nuancer, der sætter tonen. “Det er en typisk reaktion, når vi som mennesker søger optimisme i en udfordrende tid med pandemi,” siger Nina.

LADY 1775 Fresh Pasta er et perfekt eksempel på en tidsrigtig gul tone. Den er blevet meget populær, siden den blev lanceret i farvekortet LADY Together. Den er frisk, sommerlig, lækker – og simpelthen utrolig skøn. Folk fortæller, at de bliver glade af den, og det er dejligt!

2022 farger: Rom med peis: LADY 1909 Kalkoker, soverom i fargen 0486 Silke og 1233 Mohair

Rustik og naturlig! Dejlige okkertoner som LADY Pure Color 1909 Kalkoker (til venstre) kombineret med den svagt gyldne, hvide Jotun 0486 Silke – og en malet sengegavl i Jotun 1233 Mohair.

Vores gule favoritter

Gult kan være så meget: varme, syrlige, klassiske, traditionelle farver og spændende nuancer. Vi kender LADY 10246 Velvet fra tidligere – en dejlig gul tone med noget syrligt over sig, men i perfekt harmoni. Det er en farve, der både kan være legende og elegant.

Okkertoner er et godt eksempel på farver med den skønne kombination af noget traditionelt, moderne og nyt. Vi elsker den gamle okkertone, LADY 1908 Kalkoker, når den bruges til rustikt interiør. Kombineret med både lune beige, varme gyldne, frodige grønne eller jordfarvede røde farver er det en sikker vinder blandt vores mange okkertoner.

2022 farger Soverom 10245 Ginseng_gang: 10428 masala og 12123 Contemporary white, stue 6378 Iconic

Gult og blågrønt i friske kombinationer. Venstre billede: Den lysegule LADY 10245 Ginseng i perfekt mat finish på døren, med LADY Supreme Finish Matte, og supermatte vægge med LADY Pure Color. Højre billede: Den blågrønne LADY Pure Color 6378 Iconic og panelet i LADY Supreme Finish Matt 12123 Contemporary White. Den øverste del af væggen: LADY Pure Color 10428 Masala.

2022 farger: Velg fargen LADY 10246 Velvet til gangen!

Positive farver i 2022! I rum, hvor vi ikke opholder os så lang tid ad gangen, kan vi godt tåle stærkere kulørte farver! Hvad med at give entréen en ny gul tone, så du mødes af positiv energi, hver gang du træder ind i dit hjem? Her er to eksempler på entréer med farven LADY 10246 Velvet. LADY Wonderwall er både mat og ekstremt slidstærk – og en suveræn vægmaling til gangen.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Varigt smukke, matte vægge
 • Ekstremt slidstærk
 • Meget smudsafvisende
 • Garanti for dækkeevne

Rosa – en ny neutral farve

“Har vi ikke set på rosa i flere år nu?” spørger Nina ledende. “Ja, det er rigtigt! Rosa er i gang med at etablere sig som en såkaldt “neutral farve” – i denne sammenhæng som en god basisfarve i hjemmet. Nogle vil nok mene, at rosa eller lyserødt er lidt i overkanten som basisfarve, men her ser vi, at flere og flere skifter mening.”

“Rosa – i dæmpede varianter – kan være en vidunderlig basisfarve med en lang levetid,” argumenterer hun. “Netop fordi de støvede nuancer kan kombineres så smukt med andre kulørte farver og materialer. Det kan være som elegant akkompagnement til de greige muldvarpetoner eller til mere kulørte farver som gul, grøn eller rød. Rosa kan bruges som en legende farve, men vil absolut også klæde såvel det klassiske som det moderne, stilfulde hjem.”

sarte rosafarger i 2022 - LADY 20184 Thoughtful og 20185 Friendly Pink

Vores to nye støvede rosa toner er blevet meget populære på ingen tid. Dette er en hybrid af beige og rosa. Væg: LADY Pure Color 20184 Thoughtful. Hylden har fået halvblank glans med LADY Supreme Finish. Væg foran: LADY Pure Color 20185 Friendly Pink og lister i samme farve malet med LADY Supreme Finish med mat glans.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermat, eksklusivt udseende
 • Unik farveoplevelse
 • Slidstærk
 • Garanti for dækkeevne

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveræn finish – også på døre og lister
 • Ekstremt slidstærk
 • Suveræn sammenflydning
 • Mat, silkemat, halvblank, superblank

Fra støvede rosa toner til friskere nuancer

Friendly Pink og Thougthful er to perfekte eksempler på støvede rosa toner. De beskrives som en blanding af beige og rosa og kan bruges som en ny, varm neutral farve i hjemmet.

Derudover vil jeg også gerne fremhæve vores mest solgte rosa tone, nemlig LADY 2024 Senses, og den lidt mindre kendte, men åh så smukke, LADY 20055 Dusty Rose.

Disse er også støvede og har et dæmpet udtryk, hvilket mange godt kan lide, når de skal vælge en behagelig vægfarve, som skal holde længe. Til dig, der holder af mere sprælske rosa toner, kan farver som LADY 2782 Deco Pink eller LADY 2992 Delightful Pink være gode alternativer og tilføre en masse liv og energi.

Rosafarger i 2022: LADY 2024 Senses og 20142 Daydream

Lidt rosa inspiration! Den støvede  LADY 2024 Senses møder den behagelige, rødbrune 20142 Daydream … Giv mig gerne et soveværelse i disse farver!

LADY 20055 Dusty Rose og 7628 Treasure

Rosa og grøn er smukt! Her med den lækre gammelrosa 20055 Dusty Rose og den meget populære, douce grønne tone 7628 Treasure

Indslag af friske røde toner!

“Vi tror, at der vil komme friske røde indslag i tiden fremover. Friskere toner end de mere jordfarvede, som vi nu har set i et stykke tid. Så hold udkig efter de nye energiboostere,” siger farvechefen. “De vil overtage opgaven med at fylde adrenalin og energi på!”

Rosa og livlig rødt - med LADY 2992 Delightful Pink og 2994 Heat

Rosa og livlig rød – opkvikkende, giver energi og meget tidssvarende! Rosa LADY 2992 Delightful Pink – og rød-orange LADY 2994 Heat. Wow!

Sjove neutrale farver

“Gode, neutrale farver vil altid indgå i farvebilledet,” fortsætter Nina. “Det er også tilfældet, hvis vi går langt tilbage i historien. Nogle vil sige, at det er kedeligt, mens andre netop elsker fraværet af farverige stimuli. Heldigvis kan neutrale farver både bruges i gode tone-i-tone paletter og i samspil med mere kulørte farver.”

Men Jotun-arkivet er rigt, så vi er glade for at fremhæve nogle populære produkter, som vi ved, at mange elsker. Vores mest solgte greige toner, 10341 Kalk og 10242 Kalkgrå, har en perfekt balance mellem beige og grå. Derudover har vi gamle klassikere som LADY 0553 Ascott og LADY 0552 Tudor, der begge har en lang historie i Jotuns arkiver. Mange elsker også LADY 12077 Sheer Grey og LADY 12078 Comfort Grey.

2022 farger LADY 1376 Frostroyk, 12180 Present og 12181 Soft Comfort

Dæmpet og sart. Skabet er malet med LADY Supreme Finish 1376 Frostrøyk og væggen til venstre: LADY 12180 Present. Billedet til højre: den varme, gråbrune LADY 12181 Soft Comfort malet supermat med LADY Pure Color.

Vi tror, at vi vil komme til at se flere varme, greige farver i 2022.

Fra hvide nuancer til greige

Fælles for disse rødlige, greige toner er, at man skal være lidt forsigtig med at blande dem med gyldne hvide toner. Det vil få det gyldne i disse farver til at se lidt snavset ud. Her kan en lys, varm hvid tone som 1376 Perle eller 1622 Refleksjon være gode hvide alternativer.

“Vi tror, at der vil komme mere af de varme, lyse farver i det nye år, dvs. grå-beige toner med en vis underliggende rødme. Mange vil nok opleve disse toner som en blød overgang fra de støvede rosa toner. Og det er der mange, der godt kan lide,” fortæller hun. “For de to nye greige farver, LADY 12180 Present og LADY 12182 Gentle Whisper, er på kort tid blevet de mest solgte farver fra det nyeste farvekort LADY Together.”

2022 farger LADY 10341 Kalk,10429 Diskret og 10249 Sober

Mange mennesker elsker greige nuancer tone-i-tone. Her ses 10341 Kalk (væg i køkkenet) og 10342 Kalkgrå kombineret med den mørkere 10249 Sober. Farver, der er udviklet til netop at supplere hinanden! Bemærk, hvordan vi har brugt den samme farve, 10249 Sober, i to forskellige glansgrader. Væggen er malet med LADY Pure Color Supermatt, mens stolen er malet med LADY Supreme Finish Superblank.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveræn finish – også på døre og lister
 • Ekstremt slidstærk
 • Suveræn sammenflydning
 • Mat, silkemat, halvblank, superblank

Kombinasjoner med kulørte nyanser

“Greige toner kan fint kombineres med andre farver, gerne jordfarvede røde toner eller dybere brune toner, hvis man vil have lidt kontrast. Når det er sagt, tror vi også, at greige toner vil dukke op i kombinationer med stærkere farveimpulser i det kommende år,” afslutter farveeksperten.

2022 farger LADY 12078 Comfort Grey og 20046 Savanna Sunset

LADY 12078 Comfort Grey – i rustikt samspil med LADY Minerals Revive 20046 Savanna Sunset. Læs mere om vægfornyeren LADY Minerals Revive her.

Held og lykke med farvevalget!

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har stor erfaring med branding og kommunikation. I samarbejde med Jotuns farveeksperter, anerkendte stylister og samarbejdspartnere deler hun nyheder, tendenser og inspirerende tips med dig.

Naturlige farvekombinationer med nabofarver

Det nye farvekort CANVAS fra Jotun LADY indeholder nye, inspirerende farvetoner og gode tips til, hvordan du kan skabe behagelige…

Tilfør rummet karakter med komplementær-farver

Det nye farvekort fra Jotun LADY – CANVAS – indeholder nye, smukke farvenuancer, der er inspireret af naturen!  Her kan…

Monokrom farveharmoni

Det nye farvekort fra Jotun LADY – CANVAS – indeholder mange flotte, nye farvekombinationer og gode tips til, hvordan du…

Nyt farvekort fra LADY – CANVAS!

Jotun LADY lancerer nyt globalt farvekort til 2024 med titlen CANVAS. Her kan du gå på opdagelse i de forskellige…

Nye LADY Balance – endnu smukkere og lige så god for indeklimaet!

Hos Jotun tilbyder vi en række interiørmalinger, der passer til forskellige ønsker og behov. Den nye LADY Balance er vores…

Dette er farverne for 2023

Skønt soveværelse med nymalede vægge, der er malet med farven LADY 1520 Cheerful Peach. Planlægger eller drømmer du om at…