De vigtigste farver i 2018

De vigtigste farver i 2018

LADY 6352 Evening Green som der er malet med på ovenstående væg, er en af de nye grønne nuancer fra Jotun. Disse farver har en naturlig og rolig effekt, som giver velvære og ny energi. 

I hovedtræk vil vi se på de rødbrune, gyldne, grønne, blågrønne og neutrale nuancer, siger Jotuns globale farvechef, Lisbeth Larsen.
Under får du et detaljeret overblik af de vigtige farver fra de forskellige farvekategorier.

Årets farvetrends 2018

Jeg vil gerne indrømme, at jeg elsker følelsen af at starte på noget nyt. Dagbogen for 2018 blev allerede købt tilbage i oktober 2017, da jeg godt kan lide, at være forberedt med blanke ark og nye muligheder. Det kommer vel heller ikke som et chok, at disse forandringer handler om en fornyelse af hjemmet. Det behøver ikke at være en stor forandring, men lidt nye farver gør en stor forskel. Muligvis bare en ny tekande.

Rødbrune nuancer

De rødbrune nuancer fortsætter fra sidste år, og er gode følgesvende uanset hvilken stil, man har det godt med derhjemme. Ligesom mange andre så har jeg en svaghed for en enkel og rustik stil, og her passer den helt nye maling LADY pure Color perfekt. Den er endnu mere, og fremstår derfor endnu smukkere.

Der er specielt to farver i den ferskenfarvede familie, som jeg gerne vil fremhæve: 20047 Blushing Peach og 20046 Savannah Sunset. I skrivende stund sidder jeg og beundrer væggene i mit køkken, som er malet med både Blushing Peach og Savannah.

Kjøkken

Køkkenet er malet med 20046 Savanna Sunset, og stuen i baggrunden med den lysere nuance 20047 Blushing Peach.

Skagerak tekanne

Skagerak Edge tekande står højt på min ønskeseddel i år Foto: Skagerak.dk

LADY Blushing Peach

LADY 20047 Blushing Peach bliver en vigtig farve i år!

De rødbrune nuancer har nogle specielle kvaliteter – de er varme, kan fremstå som lidt rustikke, men vigtigst af alt så skaber de en god tryghed i omgivelserne, hvilket nok også er grunden til at 2771 Rustikk Terracotta er fremhævet, som en af de farver vi vil se meget til i 2018. For at få den ultimative, naturnære og rustikke følelse af kalkmalingen er LADY Minerals perfekt i Rustikk Terracotta!

Rustikk Terracotta

Med LADY Minerals kalkmaling kommer farven 2771 Rustikk Terracotta til sin ret!

Rustikk Terracotta

Keramik og rustikke detaljer i en perfekt kombination med LADY 2771 Rustikk Terrakotta.

Ikke rød, ikke rosa…

Den rødbrune farveskala vil følge os trygt igennem hele 2018, og det er vigtigt for mig at nævne de to smukke og lidt mere kulørte varianter; 2856 Warm Blush og 2859 Whispering Red. Disse farver er ikke rosa men heller ikke helt røde, men en smuk mellemting!

2856 Warm Blush

2856 Warm Blush er en super behagelig farve naunce, som giver varme til rummet. Passer godt sammen med 10580 Soft Skin som man kan skimte i soveværelset bag. 

2859 Whispering Red

2859 Whispering Red er en elegant rødrosa farve med en herlig energi!

GUBI Beetle chair

Mange møbelproducenter bruger nu også disse dejlige røde nuancer i deres kollektioner, som her fra Gubi, med sin Beetle Chair i flot velour stof. Foto: Gubi.com

Nuancer af fersken

Farven 10580 Soft Skin er den lyseste nuancen i «ferskenfamilien». Denne er mere forsigtig og neutral i farven, og er allerede en af vores mest populære lyse farver. Ikke uden grund. Den er flot alene, men endnu flottere sammen med andre farver fra samme farvefamilie som på dette billede: 20046 Savanna Sunset.

Sarte kombinasjoner

10580 Soft Skin

Panelvæggen er malet med LADY Supreme Finish Mat i farven 10580 Soft Skin.

Årets vigtigste neutrale nuance

For dig som sidder og undrer dig over hvilken neutral farve, som er vigtigst i 2018, så kommer svaret her: LADY 10678 Space! Denne klassiske beige farve er en fantastisk kombination sammen med de rødbrune farver, men også alene. Lister og loft kan med stor succes sagtens males med denne farve. Husk at anvende LADY Supreme Finish til træ – eller eventuelt LADY Perfection til det glatte loft. 10678 Space er desuden også super flot sammen med 1001 Egghvit og 1453 Bomull.

10678 Space

Den smukke LADY 10678 Space – vi elsker denne neutrale nuance! Og vi elsker også køkkenet fra Frama, som er smukt stylet  som altid af vores faste samarbejdspartnere, Kråkvik & D’Orazio.

Gyldne nuancer

Nu er det heldigvis sådan, at det ikke kun er én farve eller én farveretning, som gælder i 2018. Det ville jo have været lidt kedeligt! Gyldne nuancer er også en stor favorit, og især varianter af okker og sennepsfarver bliver et kæmpe hit i år. Farven LADY 10683 Cashmere er en farve med stor personlighed…. specielt når den males med kalkmalingen LADY Minerals.

Brug en bred pensel og mal med “tilfældige” strøg for å få et perfekt resultat med LADY Minerals Kalkmaling. Se hvordan du gør her.

Gylden kalkmaling

Farven LADY 10683 Cashmere er en farve med stor personlighed, og specielt når den males med kalkmalingen LADY Minerals.

Raw Canvas

Nye og meget aktuelle farver i denne skala er 10961 Raw Canvas og 10963 Golden Bronze. 10961 Raw Canvas er perfekt til lyse farver som 1024 Tidløs, 1001 Egghvit og 1453 Bomull og perfekt i kalkmalingen LADY Minerals, som du ser her!

Gylden kombinasjon

Se selv hvor flot 0961 Raw Canvas er sammen med den brune 10965 Hipster Brown i dette køkken.

Gylden energi

En farve med WAUW effekt er den nye gulbrune 10963 Golden Bronze. Hvis man tør at kalde en farve sensuel, så må det være denne farve. Den er samtidig let at kombinere sammen med farver som 1001 Egghvit, 1453 Bomull, 1624 Letthet og 9918 Klassisk Hvit. En stor favorit hos mange allerede!

Gylden bronsenyanse

Golden Bronze

Væggen er malet med LADY Pure Color i farven 10963 Golden Bronze. Foto: Aina C. Hole, styling Susanne Swegen

Frisk og gul

Hvis længslen efter lange lyse dage bliver for stor, så kan man altid tage et kig på den friske men stadig dæmpede gule farve 10246 Velvet. En farve fyldt med energi! Dette er en sofistikeret og dæmpet gul nuance, som kan lysne det hele lidt op sammen med farver som grå, hvid og sort.

LADY Balance 10246 Velvet

10246 Velvet

Den dæmpede gule farve 10246 Velvet er lige tilpas frisk og let at kombinere med alverdens farver. 

Grøn bølge

Den grønne bølge fortsætter stilsikkert ind i 2018. Måden vi ønsker at leve livet på, og den måde vi ønsker at indrette på, er et ønske om at komme tættere på naturen. Vi besøger botaniske haver og fylder vores hjem med grønne planter. De grønne og blågrønne nuancer skaber en beroligende stemning med masser af energi.

Farven 6352 Evening Green er den perfekte kontrast til frodige omgivelser. Læg mærke til kombinationen af materialer på dette billeder. Træ, gyldne metaller, silke og fløjel. Mangfoldighed og frodighed.

6352 Evening Green

«Lillesøsteren» til Evening Green har fået navnet 6350 Soft Teal , og er en anelse mildere i farven. Fælles for de to nævnte farver er at de passer godt sammen med mange hvide nuancer; 1024 Tidløs, 10678 Space, 1001 Egghvit og 1453 Bomull.

LADY Soft Teal

Soft Teal

Farven 6350 Soft Teal i en smuk kombination med keramik. 

LADY Aqua

Måske det er på tide at ændre farven på badeværelset i år? Med den nye LADY Aqua til vådrum kan du få et silkemat og smukt finish på væggene. Dette badeværelse er malet med farven 6325 Balanse.

Farver skaber forandring!

Det at arbejde med udvikling af farver og tendenser i Jotun er sjovt! Det at teste farver i hjemmet er blevet normalt for mig, og mine venner og min familie synes nok til tider, at jeg er lidt skør, hvilket jeg er helt uenig i. Jeg oplever nemlig ofte, at de bliver imponeret over, hvor stor en forskel en farve kan gøre. Det passer dog heller ikke helt, at jeg skifter farver hele tiden.
Lad os se på den blågrønne 6325 Balanse – den har jeg haft derhjemme i flere – og er ligeså aktuel i 2018.

Jeg ønsker jer alle et godt nytår! Prøv at leg med farverne og en ny vægfarve. Udfordre dig selv. Effekten af nye farver er måske lige det, som du har brug for i det nye år.

Lisbeth Larsen

Lisbeth Larsen; Altid klar til nye udfordringer og forandring!

Avatar
Avatar

Silje

Naturlige farvekombinationer med nabofarver

Det nye farvekort CANVAS fra Jotun LADY indeholder nye, inspirerende farvetoner og gode tips til, hvordan du kan skabe behagelige…

Tilfør rummet karakter med komplementær-farver

Det nye farvekort fra Jotun LADY – CANVAS – indeholder nye, smukke farvenuancer, der er inspireret af naturen!  Her kan…

Monokrom farveharmoni

Det nye farvekort fra Jotun LADY – CANVAS – indeholder mange flotte, nye farvekombinationer og gode tips til, hvordan du…

Nyt farvekort fra LADY – CANVAS!

Jotun LADY lancerer nyt globalt farvekort til 2024 med titlen CANVAS. Her kan du gå på opdagelse i de forskellige…

Nye LADY Balance – endnu smukkere og lige så god for indeklimaet!

Hos Jotun tilbyder vi en række interiørmalinger, der passer til forskellige ønsker og behov. Den nye LADY Balance er vores…

Dette er farverne for 2023

Skønt soveværelse med nymalede vægge, der er malet med farven LADY 1520 Cheerful Peach. Planlægger eller drømmer du om at…