Den perfekte grå farve!

Den perfekte grå farve!

Det tager tid at finde den rigtige farve, men når man endelig lander på en farve, som fungerer, er det arbejdet værd! Nina Holst deler sin jagt med os på den perfekte grå farve til sin stue.

Nina Holst – fotograf, stylist og interiør-influencer.

Jeg havde længe været på jagt efter en ny grå farve til stuen, men at finde den perfekte farve er ikke så let. Da jeg endelig fandt den, blev resultatet super lækkert!

Grunden til at jeg startede jagten på en ny grå farve var, at jeg ønskede mig en kontrast bag sofaen. Farven vi havde på væggene i stuen var LADY Pure Color 9938 Dempet Sort. Det er en neutral gråagtig sort tone, som skaber en lækker kontrast til det meste, og især hvis man kan lide at skabe mørke kontraster i indretningen. Det er en flot farve, men nu ville jeg have et lysere alternativ i stuen.

Grå er mulighedernes farve, farven som er sofistikeret og klassisk, men som også tillader dig at lege med lidt vildere og kulørte farver i indretningen på en behagelig måde. Væg: LADY Pure Color 1032 Grå Harmoni.

Ændrer sig i lyset

At finde den perfekte grå farve til et rum kan være udfordrende, fordi farven ændrer sig i takt med lyset i rummet. Grå farver kan inddeles i fire hovedkategorier. Du finder gråtoner med et svagt hint af gul. Man kan finde neutrale og kølige gråtoner. Du kan også vælge imellem varme gråtoner, eller så kan du vælge kølige blågrå nuancer. Dette er en god idé at vide, når man skal finde en sin egen grå favoritfarve.

Grå har den unikke egenskab, at den ser flot ud sammen med stort set alle kulørte farver. Lige fra den sarte rosa puddertone til lækre lilla auberginetoner, til blå, gråblå eller måske en knald gul eller orange? Du har næsten ubegrænsede muligheder, når du skal sætte dit personlige præg i dit hjem.

God harmoni

Jeg ville gerne have en varm og lys grå farve, som ikke var for beige, og som sammen med vores træloft ville give et varmere lys til stuen. Det var også vigtigt, at den passede godt til de andre farver i rummet. Det var hovedkriterierne jeg fulgte, da jeg vurderede de forskellige gråtoner.

Ren og lækker

Valget faldt på den smukke og perfekte grå farve LADY Pure Color 1032 Grå Harmoni. Det er en grå mellomtone med et hint af gul. Ren og lækker i udtrykket, og så passer den også til en del kulørte farver. Denne farve er præcis, som jeg håbede den ville være, så nu har jeg den perfekte grå farve i stuen!

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermat eksklusivt udseende
  • Unik farvegengivelse
  • Slidstærk
  • Garanti for dækkevene med to strøg

LADY 1032 Grå Harmoni

En grå mellomtone med et hint af gul. Ren og lækker i udtrykket. Passer til en del kulørte farver.

LADY 1032 Grå Harmoni passer godt sammen med 1622 Refleksjon og 1462 Grå Skifer.

LADY 1622 Refleksjon

En svag gråagtig hvid tone. Farven har en rødlig undertone, og mange bliver lidt overrasket over den, da det ikke er så tydligt ved første øjekast. Denne farve vil f.eks. se lidt rosa ud sammen med andre gyldne lyse toner som 1001 Egghvit og 1453 Bomull, så det bør undgås. 1622 Refleksjon passer perfekt til de lune grå og greige farver som 10679 Washed Linen, 0394 Varmgrå, 10342 Kalkgrå, 0552 Tudor. 1622 Refleksjon passer også godt til 9918 Klassisk Hvit, men står også flot alene, som f.eks. til en vægfarve. Leg med glansgraderne!

LADY 1462 Grå Skifer

En gullig gråtone. En smuk og mørk gråtone som passer perfekt til mange andre gråtoner. Lækker til både beige og blå. Alt i alt en meget anvenelig mørk grå farve.

Her kan du læse mere om Jotuns fineste grå farver.

Tak fordi du vil dele dette med os, Nina!

Foto: Nina Holst /Stylizimoblog

Avatar
Avatar

Silje

Inde

Årets farver 2022 – her er farvetendenserne!

Hvad bliver årets farver i 2022? Vi har spurgt Jotuns skandinaviske farvechef, Nina Klæboe Mørkve, hvilke tendenser hun ser i…

Inde

Nye farver i LADY Minerals Kalkmaling

 – Nu fås der mange nye farver i LADY Minerals kalkmaling og LADY Minerals Revive! – Se alle farverne her! Billede ovenfor:…

Inde

Rustikke, rå og ærlige farver

Rustikke farver og overflader omslutter os i farvetemaet “EMBRACE”.  En farvepalet i perfekt balance. Den er dæmpet og jordnær og…

Inde

Beroligende farver i smukt samspil

Beroligende farver giver plads til refleksion og samhørighed. Farvepaletten “CHERISH” inspirerer til bløde kombinationer. Billede ovenfor: Væg: LADY Wonderwall 12182…

Inde

Nyt farvekort fra LADY – TOGETHER

Jotun LADY lancerer et nyt farvekort til 2022! Farvekortet TOGETHER indeholder tre unikke farvepaletter, der skaber rum, hvor det er…

DETTE ER ÅRETS FARVER 2021!

Årets farver 2021 vil uden tvivl være præget af det år, vi har lagt bag os. Jotuns skandinaviske farvechef, Nina…