DETTE ER ÅRETS FARVER 2021!

DETTE ER ÅRETS FARVER 2021!

Årets farver 2021 vil uden tvivl være præget af det år, vi har lagt bag os. Jotuns skandinaviske farvechef, Nina Klæboe Mørkve, giver dig de bedste tips til de farver, der vil gælde i 2021! På billedet ovenfor er væggene malet med LADY Pure Color 12124 Natural Clay – en af de farver, vi vil se mere til.

Håb og drømme for 2021

Vi lægger 2020, et anderledes år, bag os, og vi ser fortrøstningsfuldt ind i 2021. Vi drømmer om at møde venner og familie, være sociale, gå til koncerter og i teater, se kunst og opleve nye steder. Kort sagt håber vi på at vinde vores frihed tilbage og fylde vores liv med alt det, vi har savnet, og alt det, vi nu har lært, betyder så meget for os. Vi vil leve frit, men under ansvar.

Vi tror, at farverne også vil afspejle, at vi søger efter en ny optimisme. Vi vil se farver, der bringer det lille ekstra ind i såvel vores hjem som i vores liv. Farverne vi træde lidt mere frem i 2021 – de bliver mere kulørstærke og mere legende, både i tone og i kombinationer.

Farverne vil træde lidt mere frem i 2021 – og de bliver mere kulørstærke og mere legende!

Lisbeth Larsen, Jotuns globale farvechef, og Nina Klæboe Mørkve, skandinavisk farvechef, arbejder tæt sammen i udviklingen af Jotuns farver! Billedet af de to er fra vores lancering af LADY REDISCOVER Farvekort.

Gul optimisme

I 2021 vil vi se gul i alle varianter – fra dæmpede grågule, til sarte gule pasteller, over i kulørstærke toner, der tilfører masser af energi. Kraftige okkertoner vil give os impulser og fange vores opmærksomhed. Det samme kan siges om orange. Orange er perfekt til sociale zoner i hjemmet, og gerne i køkkenet!

Tre gule retninger for 2021:

Sofistikert og dæmpet

Klikk på bildene for å se farger og produkter.

– Vidste du, at farven gul ofte omtales som et “antidepressivt middel”? Gul minder os om sol og varme, og farven skulle angiveligt påvirke kroppen til at producere mere af det, som gør os glade og positive. Gul er derfor en fin farve at have i rum, hvor du skal være social, kreativ og aktiv.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermat, eksklusivt udseende
 • Unik farveoplevelse
 • Slidstærk
 • Garanti for dækkeevne

Moderne og edgy

Gul er en farve, der vil gøre sig meget gældende i 2021!

Varm og imødekommende

 LADY Minerals Kalkmaling

LADY Minerals Kalkmaling

 • Levende, kalkmat udseende
 • Unikt farveudtryk
 • Nem at male med
 • Garanti for dækkeevne

Friske, nærende grønne toner

Grøn er også en farve, der vil følge med os videre ind i foråret 2021 – netop fordi grøn er i stand til at bringe foråret, naturen og friskhed ind i vores hjem. Og det har vi mere end nogensinde brug for! Jeg tror, mange af os føler os ret så draget mod forår, frodighed, liv og et ønske om at blive ladet op med farver, i samme sekund som juletræet ryger ud af døren.

Der er et hav af grønne toner, og også her vil man se et helt spektrum. De kulørstærke blågrønne toner, som allerede fornemmes, kommer som friske pust – og jeg tror, vi kommer til at se dem i friske kombinationer på den anden side efteråret 2021. I den modsatte ende finder vi de bløde, naturlige gulbeige og gyldengrønne toner, som danner organiske, naturlige paletter. Vi ser mange af disse bløde, nærende neutrale farver i 2021, og de er dejlige i mødet med grøn.

Tre grønne retninger:

Frisk start

 

Klik på billederne for at se farver og produkter.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveræn finish – også på døre og lister
 • Ekstremt slidstærk
 • Suveræn sammenflydning
 • Mat, silkemat, halvblank, superblank

Nærende og naturlig

 

 LADY Minerals Kalkmaling

LADY Minerals Kalkmaling

 • Levende, kalkmat udseende
 • Unikt farveudtryk
 • Nem at male med
 • Garanti for dækkeevne

LADY Minerals kalkmaling giver et levende, organisk udtryk til væggene.

Gylden og livlig

LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermat, eksklusivt udseende
 • Unik farveoplevelse
 • Slidstærk
 • Garanti for dækkeevne

Inkluderende og sprudlende

Vi har mere end nogensinde brug for glæden ved farver, og hvad er vel bedre end at omgive sig med rosa? Rosa er ikke, hvad farven var engang! Skalaen er eksploderet i et væld af varianter, der spænder fra den sarte rosa farve, over i koraltoner, fersken, brændt orange og rød. Om foråret møder vi stadig masser af disse imødekommende, inkluderende farver, som overrasker os med en masse dejlig energi. Farverne er bløde, og de skaber et interiør, der er imødekommende og positivt.

Nogle koraltoner vil være ret så fremtrædende, men på væggene finder vi stadig varianter, der er noget mere nedtonede og sprudlende med deres tilstedeværelse. Langsomt, men sikkert, vil også køligere toner, der går mere i retning af blålig rosa, lilla og lavendel, finde vej til vores vægge.

Tre smukke, rosa retninger:

Sofistikert fersken

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Varigt smukke, matte vægge
 • Ekstremt slidstærk
 • Meget smudsafvisende
 • Garanti for dækkeevne

Elegante kombinationer

 

Støvede dagdrømme

Blød tilnærmelse

De dejlige, rolige neutrale farver vil også følge os i år. Neutrale farver tolkes ofte som noget roligt, rent og ryddeligt. Det er farver, der ikke skriger efter opmærksomhed, men som finder deres plads på en diskret, taktfuld måde. Vi finder også her et bredt spektrum af undertoner, – såvel svale som varme, gyldne neutrale farver. Farverne bruges lag for lag eller tone-i-tone, om du vil, for at skabe bløde, behagelige variationer.

Når du kombinerer flere hvide og lyse toner, er det især vigtigt, at du afstemmer alle farver, så helhedsindtrykket er behageligt. Variationer af hvid er mere lunefulde, end man skulle tro.

3 retninger, der vil fungere perfekt:

Tidløs, diskret grå

Varm og indbydende

Tidssvarende og gylden

Held og lykke med dine farvevalg!

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har stor erfaring med branding og kommunikation. I samarbejde med Jotuns farveeksperter, anerkendte stylister og samarbejdspartnere deler hun nyheder, tendenser og inspirerende tips med dig.

Tilfør rummet karakter med komplementær-farver

Det nye farvekort fra Jotun LADY – CANVAS – indeholder nye, smukke farvenuancer, der er inspireret af naturen!  Her kan…

Monokrom farveharmoni

Det nye farvekort fra Jotun LADY – CANVAS – indeholder mange flotte, nye farvekombinationer og gode tips til, hvordan du…

Dette er farverne for 2023

Skønt soveværelse med nymalede vægge, der er malet med farven LADY 1520 Cheerful Peach. Planlægger eller drømmer du om at…