Farvekombinering med nuancelignende farver

Farvekombinering med nuancelignende farver

Til venstre: LADY 11173 Humble Yellow er lys og dæmpet, men med en tydelig tilstedeværelse. Højre billede: Væggene har fået Supermat Finish med LADY Pure Color 7637 Exhale. Hylderne i indhugget er malet LADY Supreme Finish Superblank 10001 Dijon Yellow.

Nuancelignende farver

For dig som kan lide at omgives med et varieret udvalg af farver, kan en farvekombination af nuancelignende farver være en god løsning. I NCS systemet betyder det, at du vælger farver med samme nuance. Det vil sige, at de fire første cifre i NCS koden er ens, for eksempel 1020, men at du kan variere kulørtonen. Du kan vælge både gule, grønne, blå og røde farver så længe nuancen er den samme. Samme farvenuance betyder altså at farverne har samme sorthed og farvestyrke.

Lær mere om hvordan du læser NCS koder!

Våre vakreste grønnfarger

LADY 7628 Treasure og 12084 Dusky Peach er et eksempel på to nuancelignende farver.

Æstetisk smukke kombinationer

Selv om farverne ikke har nøjagtig samme nuance men tæt på, vil de æstetisk set stadig fungere sammen. Med en sådan farvekombination får du en varieret men stadig harmonisk indretning uden kontraster.

Man kan både arbejde med både lyse og mørke udgaver af nuancer af samme tone, men mange kaster sin kærlighed på nuancelignende pasteller eller dæmpede lyse toner. Så finder de sarte kulørte farver sin plads i indretningen uden, at skulle udkonkurrere stærkere farvetoner.

Fra LADYs farvekort kan du kombinere farver som 7637 Exhale og 11173 Humble Yellow, som vist på billedet øverst i indlægget.

Her er et eksempel med tre farver som har omtrent samme nuance, og som opleves som et harmonisk match i indretningen:

Almond-beige-Raw-Canvas-Green-Harmony

Væg til venstre 10966 Almond Beige, spisestue 10961 Raw Canvas, havestue 8252 Green Harmony, alt er malet med supermatte LADY Pure Color. Læs mere om farvekombinering i boligen her.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermat eksklusivt udseende
  • Unik farveoplevelse
  • Slidstærk
  • Dækgaranti

Eller måske du forsøger dig med trekløveret 11174 Curious Mind, 2024 Senses og 7637 Exhale? De har mindre nuanceforskelle, men de ligger alligevel tæt så de visuelt vil opleves ens i nuancen.

Curious Mind - Exhale - Senses

Billede 1: 11174 Curious Mind, billede 2: 7637 Exhale og billede 3: 2024 Senses. (I det midterste billede er bordet malet med farven 20142 Daydream – og samme farve er brugt i indhugget på billede 3)

Lær mere om nuancelignende farver!

Få flere tips i denne lille film:

Avatar
Avatar

Silje

Naturlige farvekombinationer med nabofarver

Det nye farvekort CANVAS fra Jotun LADY indeholder nye, inspirerende farvetoner og gode tips til, hvordan du kan skabe behagelige…

Tilfør rummet karakter med komplementær-farver

Det nye farvekort fra Jotun LADY – CANVAS – indeholder nye, smukke farvenuancer, der er inspireret af naturen!  Her kan…

Monokrom farveharmoni

Det nye farvekort fra Jotun LADY – CANVAS – indeholder mange flotte, nye farvekombinationer og gode tips til, hvordan du…

Dette er farverne for 2023

Skønt soveværelse med nymalede vægge, der er malet med farven LADY 1520 Cheerful Peach. Planlægger eller drømmer du om at…

Inde

Tidløs og herskabelig elegance hos Ida

Den danske indretningsarkitekt Ida Dalgaard-Thestrup har renoveret et herskabeligt hus fra 1907. Kom ind, og lad dig inspirere af de…