Farvekombinering med nuancelignende farver

Farvekombinering med nuancelignende farver

Til venstre: LADY 11173 Humble Yellow er lys og dæmpet, men med en tydelig tilstedeværelse. Højre billede: Væggene har fået Supermat Finish med LADY Pure Color 7637 Exhale. Hylderne i indhugget er malet LADY Supreme Finish Superblank 10001 Dijon Yellow.

Nuancelignende farver

For dig som kan lide at omgives med et varieret udvalg af farver, kan en farvekombination af nuancelignende farver være en god løsning. I NCS systemet betyder det, at du vælger farver med samme nuance. Det vil sige, at de fire første cifre i NCS koden er ens, for eksempel 1020, men at du kan variere kulørtonen. Du kan vælge både gule, grønne, blå og røde farver så længe nuancen er den samme. Samme farvenuance betyder altså at farverne har samme sorthed og farvestyrke.

Lær mere om hvordan du læser NCS koder!

Våre vakreste grønnfarger

LADY 7628 Treasure og 12084 Dusky Peach er et eksempel på to nuancelignende farver.

Æstetisk smukke kombinationer

Selv om farverne ikke har nøjagtig samme nuance men tæt på, vil de æstetisk set stadig fungere sammen. Med en sådan farvekombination får du en varieret men stadig harmonisk indretning uden kontraster.

Man kan både arbejde med både lyse og mørke udgaver af nuancer af samme tone, men mange kaster sin kærlighed på nuancelignende pasteller eller dæmpede lyse toner. Så finder de sarte kulørte farver sin plads i indretningen uden, at skulle udkonkurrere stærkere farvetoner.

Fra LADYs farvekort kan du kombinere farver som 7637 Exhale og 11173 Humble Yellow, som vist på billedet øverst i indlægget.

Her er et eksempel med tre farver som har omtrent samme nuance, og som opleves som et harmonisk match i indretningen:

Almond-beige-Raw-Canvas-Green-Harmony

Væg til venstre 10966 Almond Beige, spisestue 10961 Raw Canvas, havestue 8252 Green Harmony, alt er malet med supermatte LADY Pure Color. Læs mere om farvekombinering i boligen her.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermat eksklusivt udseende
  • Unik farveoplevelse
  • Slidstærk
  • Dækgaranti

Eller måske du forsøger dig med trekløveret 11174 Curious Mind, 2024 Senses og 7637 Exhale? De har mindre nuanceforskelle, men de ligger alligevel tæt så de visuelt vil opleves ens i nuancen.

Curious Mind - Exhale - Senses

Billede 1: 11174 Curious Mind, billede 2: 7637 Exhale og billede 3: 2024 Senses. (I det midterste billede er bordet malet med farven 20142 Daydream – og samme farve er brugt i indhugget på billede 3)

Lær mere om nuancelignende farver!

Få flere tips i denne lille film:

Avatar

Silje

Silje har i mange år arbejdet i den kreative branche, og vil i samarbejde med anerkendte farveeksperter, stylister og designere skabe indhold, som vil være med til at inspirere dig, som er interesseret i interiør, farver og design.

Her er farverne der gælder i foråret 2020!

Gyldne muligheder – forår 2020 Nyt år og nye muligheder! Måske har du planer om at male med nye farver…

Farvekombinering med spændende kontraster

En herlig og frisk kombination! Væggene har fået sennepsfarven LADY Pure Color 10001 Diljon Yellow. og vinduet er malet med…

Nabofarver i god harmoni!

To gode nabofarver! LADY Pure Color 5490 Serene Blue og 20143 Lively Red. Nabofarver Ønsker man en farverig men alligevel en begrænset…

Hvordan man kombinerer tone-i-tone farver!

En farvekombination med forskellige nuancer af samme farve er virkelig lækkert! Her er væggene malet med LADY Pure Color 20143 Lively Red,…

Rå struktur giver et harmonisk soveværelse

Therese Sennerholt, Art Director, grafisk designer og stylist, viser os sit smukke soveværelse. Hun har malet med LADY Minerals Kalkmaling…

Diskret, gylden og kalkagtig

Lækker kalkmaling! LADY Minerals 11174 Curious Mind – den glatte væg er malet supermat med LADY Pure Color.   LADY…

Go to top