Farvekombinering med spændende kontraster

Farvekombinering med spændende kontraster

En herlig og frisk kombination! Væggene har fået sennepsfarven LADY Pure Color 10001 Diljon Yellow. og vinduet er malet med den blågrønne LADY Supreme Finish Silkemat 5489 Free Spirit.

Hvad er komplementærfarver?

For den som godt kan lide spændende kontraster og kraftfulde kombinationer, så kan en komplementær farvekombination være den rigtige vej at gå. Komplementære farver er farver, som ligger lige overfor hinanden i farvecirklen. Et eksempel på komplementærfarver kan være blå og gul eller rød og grøn.

Komplementærfarver skal med fordel bruges med forsigtighed, fordi de har en tendens til at forstærke virkningen på hinanden. Vi kan på mange måder sige, at begge farver vil kæmpe om opmærksomheden. Vælger man derimod at kombinere komplementærfarver med svagere nuancer vil udtrykket blive mindre kraftfuldt men alligevel super spændende.

LADY-7637-Exhale_10001-Dijon-Yellow

Med en dæmpet vægfarve kan du bruge en kraftigere komplementærfarve til detaljer uden at de “slås” om opmærksomheden. Hylderne er malet med LADY Supreme Finish Superblank 10001 Dijon Yellow, og væggene med LADY Pure Color 7637 Exhale.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermat eksklusivt udseende
 • Unik farveoplevelse
 • Slidstærk
 • Dækgaranti

Komplementære farver er farver, som ligger lige overfor hinanden i farvecirklen.

Kraftfulde kombinationer

Ser vi på to komplementære farvesammensætninger fra LADYs sidste farvekort, vil vi se at farverne 4863 Statement Blue og 10001 Dijon Yellow er et eksempel på to stærke komplementærfarver, som står kraftfuldt sammen. Udrykket bliver energisk, edgy og cool. Dette er to farver, som vil være seje sammen i to tilstødende rum.

10001-Dijon-Yellow_4863-Statement-Blue

I mødet mellem 4863 Statement Blue og okertonen 10001 Dijon Yellow sker der magiske ting! Bordpladen er malet i mat glans med LADY Supreme Finish – og væggene med LADY Pure Color.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveræn finish – selv på døre og lister
 • Ekstremt slidstærk
 • Suveræn sammenflydning
 • Mat, Silkemat, Halvblank, Superblank

Tager vi en svagere nuance, som den lidt mere douchede blålige tone 7637 Exhale, sammen med 10001 Dijon Yellow, så ser vi hurtigt, at udtrykket opleves mere roligt men alligevel spændende.

LADY-7637-Exhale_10001-Dijon-Yellow

Hylderne i indhugget er malet med LADY Supreme Finish Superblank 10001 Dijon Yellow, og skaber dynamik både med kontrastfarve og glans! Væggene har fået en supermat finish med LADY Pure Color 7637 Exhale.

Lær mere om farvekombinering med nabofarver!

Rød og grøn kombination

Det samme kan siges om farverne 20144 Grounded Red og 8546 Local Green. Rød og grøn er komplementære farver, her med en mere dæmpet sammensætning.

Grounded Red-Lively-Red-Local Green

Her har væggen fået den gyldne og dybe røde nuance LADY Pure Color 20144 Grounded Red. Pladen til venstre har farven Lively Red 20143 og pladen i midten 8546 Local Green. Med en mat glans opleves farverne noget mere dæmpet, selvom de er kraftfulde.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermat eksklusivt udseende
 • Unik farveoplevelse
 • Slidstærk
 • Dækgaranti

Flere farvetips!

Lær mere om farvekombinering med komplementærfarver i denne film!

Avatar

Silje

Silje har i mange år arbejdet i den kreative branche, og vil i samarbejde med anerkendte farveeksperter, stylister og designere skabe indhold, som vil være med til at inspirere dig, som er interesseret i interiør, farver og design.

Dæmpede og drømmeagtige pasteller

Dæmpede pasteller og en ikonisk trappe sætter standarden for dette farvetema. Væggen er malet med supermat LADY Pure Color 6378…

Luftige blå nuancer og tidløse kontraster

Himmel og hav, hvor vi dog elsker luftige blå nuancer! Væggen er malet med LADY Pure Color 5503 Natural Blue…

Bløde, neutrale farver i sanselig harmoni

Skab smuk harmoni ved at kombinere forskellige neutrale farver. Væggen i forgrunden har farven LADY Pure Color 1276 Soft  og…

Hyggelig atmosfære med varme og rustikke farver

Med en samlende og social palet af varme, rustikke farver får du et interiør med en jordnær og hyggelig atmosfære….

Morgenmad på sengen

Nyd morgenmaden i påsken! Den lyse, grålig-gule farve danner den perfekte ramme om en stille morgenstund – LADY Wonderwall 11173…

Forårets skønhed med en rosa stue

Dagene er blevet længere, og vi nyder lyset, der er tilbage efter vinter og mørke. Det giver dig måske den…

Go to top