Grå + Beige = Greige

Grå + Beige = Greige

Lady pure color Kalkgrå 10342 – en lun og behagelig gråbeige nuance

Grå + Beige = Greige

Dette er en af vores mest læste artikler her på bloggen, og vi har nu opdateret den og tilføjet nogle nye farver.  

Vi får mange spørgsmål omkring farver hver eneste dag, og spørgsmål om greige farver og kombinationer udgør en stor del af disse spørgsmål. Derfor skriver vi nu er et indlæg om alle vores fantastisk greige nuancer! GREIGE sagde du? De såkaldte gråbeige nuancer, muldvarpe-toner, de varme nuancer, kært barn har mange navne.

Farven er hverken helt grå eller helt beige, men er en perfekt harmoni lige imellem. Disse greige farver har alle et dæmpet udtryk, altså en sorthed over sig, og det er netop denne, som kan opleves lidt som “beskidt” men stadig lækker, samt at den har et relativt højt indhold af rødt, som skaber en lun følelse af farven.

Greige fargepalett

Oprindeligt er disse farvetoner vist for at skabe et kalkagtig og mat udseende på væggene. Dette er en trend hele verden har kastet sig over for længst! Ude i verden har de nok ligget et skridt foran med forståelsen af, hvordan en supermat vægmaling kan løfte en farve til nye højder, men det var før Jotun lancerede LADY Pure Color, den kalkagtige maling, som ingen kan overgå i udseende og kvalitet :) En silke mat maling (som de fleste “normale” malinger er) kan altså ikke sammenlignes med andet, når det kommer til et mineralsk og kalkagtigt udseende! Og nu kan du også få LADY 10342 Kalkgrå i kalkmaling LADY Minerals.

LADY Pure Color Kalk med lister og vinduer i LADY Supreme Finish 9918 Klassisk Hvit.

Finn riktig gråfarge

LADY 10342 Kalkgrå

Det er en myte, at de såkaldte greige toner passer til alt. For en greige farve skinner først igennem når alle detaljer, som farver man kombinerer den med, er gennemført. Men så skinner den til gengæld så smuk,t at de fleste af os lader os forføre!

Når man skal vælge en hvid detaljefarve til en greige nuance bør man altid vælge en ren og neutral hvid farve. Her er LADY 9918 klassisk hvid en ener. Man kan også kombinere mange greige nuancer med en svag grålig hvid farve, hvor LADY 1622 Refleksjon er en favorit!

Sætter du derimod en gulhvid farve til en greige nuancer, som de traditionelle Bomull (S 0502-Y) eller Egghvit (0502-Y), vil den straks se mere gul og beskidt ud til. Oveni vil de røde undertoner også stå frem i vægfarven og gøre, at farven ser anderledes ud, og faktisk får et rosa skær over sig. Jeg har sagt det før, og siger det gerne igen, farver er forunderlige!

Lad os tage et kig på vores mest populære greige farver:

LADY 10341 Kalk

– En lys gråbeige nuancer med et hint af rød, som giver farven en lunhed. Flot hvis man kombinerer den sammen med 10342Kalkgrå og 9918 Klassisk Hvit. Undgå Bomull og Egghvit i kombinationen med Kalk.

Farger til kjøkkenet

LADY Kalk er også flot med mørkere farver på lister og andre detaljer i hjemmet. Her med LADY Supreme Finish silkemat i farven 10429 Diskret.

LADY 10342 Kalkgrå

– En lun og behagelig gråbeige nuance. I kombination med 10341 Kalk og 10249 Sober er den uslåelig! Lister malet med LADY Supreme Finish 9918 Klassisk Hvit anbefales.

Frodig og lækker med LADY 10341 Kalkgrå.

LADY 10249 Sober

– En mørk gråbeige nuance med varme i, – en harmoni imellem brun og grå. Den er god at kombinere med LADY 10341 Kalk og LADY 10342 Kalkgrå.

Vakre greige farger

Gangen er malet med Lady Pure Color i farven 10249 Sober. I værelset bag ser I LADY 10342 Kalkgrå, – som selvfølgelig også er malet supermat med LADY Pure Color.

LADY 10429 Diskret

– En varm grå farve med røde undertoner, der giver farven varme.

Se den nedenfor sammen med LADY 10341 Kalk og LADY 10342 Kalkgrå. En killer-kombination :)

LADY 10249 Diskret

LADY 10429 Diskret

LADY 2104 Teblomst

– En rødlig beige nuance. Teblomst opleves som en dæmpet rødlig farve, og kan i enkelte belysninger opfattes svagt rosa. Farven passer godt sammen med andre nuancer, som har en klar rød undertone som f.eks. LADY 10182 Hvit Lin eller den mørkebrune farve LADY 2362 Solid.

LADY 2105 Skagen

– En rødlig gråbeige nuance. En farve med lange traditioner. Fin sammen 9918 Klassisk Hvit. Bør ikke kombineres med Egghvit eller Bomull.

LADY 10182 Hvit Lin

– En varm og grålig farve med klare røde undertoner, som mange har kastet sin kærlighed over, netop fordi den minder om lækre og varme grålige hørtekstiler. Til Hvit Lin er det kun LADY 9918 Klassik Hvit eller køligere hvide toner som LADY 7236 Chi, der passer til.

 

http://www.un-fancy.com/

 

LADY 1928 Sommersne

– En svag og gråbeige hvid nuance. Varm og lun i i tonen. Bør kombineres med rene hvide nuancer som 9918 Klassisk Hvit, og ikke gullige nuancer som Bomull og Egghvit. Sommersne er derimod lækker til Kalkgrå!

LADY 10679 Washed Linen

– En ny, smuk og varm gråbeige nuance. Denne bliver en ny favorit!
Farven er lige tilpas blød og varm på væggen. Farven kan minde lidt om 10341 Kalk, men den er noget mindre rødlig. Dette betyder, at den passer langt bedre til Klassisk Hvit, Letthet, Egghvit og Bomull. Sæt den sammen med 1376 Frostrøyk, 394 Varmgrå og 1352 Form for at få bløde farveovergange i indretningen. 10679 Washed Linen er flot til de blålige nuancer som 4618 Kveldshimmel, 4638 Byge og 4477 Deco Blue. Den er også perfekt som basefarve til grønne toner som Green Harmony og Green Leaf.

Vakre greige farger

LADY 10679 Washed Linen

LADY 552 Tudor

– En gråagtig beige nuance med varme hint. Lys og lækker. Kombineres med LADY 9918 Klassisk Hvit, og helst ikke sammen med Egghvit eller Bomull.

LADY 552 Tudor.

LADY 1016 Blek Sand

– En grålig beige nuance. Denne beige nuance opleves som en lidt grålig beige nuance, og er langt mindre varm end de traditionelle beige farver. Sammen med farver som LADY 1233 Mohair og LADY 486 Silke er den specielt flot. Her kan man vælge imellem LADY 9918 Klassisk Hvit og LADY 1624 Letthet på lister. Bomull og Egghvit bør undgåes med denne farve.

LADY 1233 Mohair

– En dæmpet brunbeige nuance. Denne er mere beige end grå, men giver alligevel rummet en dæmpet og elegant stemning. Også her kan man vælge imellem LADY 9918 Klassisk Hvit og LADY 1624 Letthet på lister.

Mohair LADY

En afslappende farve. Her malet med Sens i 233 Mohair.

Tak for indspillet og udfordringen om at skrive om vores greige farver kære LADY venner!

– Dette resulterede dog i, at jeg måtte male lidt hjemme hos mig selv… Jeg skrev jo, at man let lader sig forføre af disse farver. Så lidt ekstra arbejde blev det jo til, men det var det hele værd! :)

Bestil farvekort her og start planlægningen :)

JOTUN FARVETRYGHED: Ved at bruge Jotuns produkter er du sikret, at resultatet bliver nøjagtig ligesom
vores farveprøver.
Avatar
Avatar

Silje

Naturlige farvekombinationer med nabofarver

Det nye farvekort CANVAS fra Jotun LADY indeholder nye, inspirerende farvetoner og gode tips til, hvordan du kan skabe behagelige…

Tilfør rummet karakter med komplementær-farver

Det nye farvekort fra Jotun LADY – CANVAS – indeholder nye, smukke farvenuancer, der er inspireret af naturen!  Her kan…

Monokrom farveharmoni

Det nye farvekort fra Jotun LADY – CANVAS – indeholder mange flotte, nye farvekombinationer og gode tips til, hvordan du…

Nyt farvekort fra LADY – CANVAS!

Jotun LADY lancerer nyt globalt farvekort til 2024 med titlen CANVAS. Her kan du gå på opdagelse i de forskellige…

Nye LADY Balance – endnu smukkere og lige så god for indeklimaet!

Hos Jotun tilbyder vi en række interiørmalinger, der passer til forskellige ønsker og behov. Den nye LADY Balance er vores…

Dette er farverne for 2023

Skønt soveværelse med nymalede vægge, der er malet med farven LADY 1520 Cheerful Peach. Planlægger eller drømmer du om at…