Forårets farvetrends i 2019!

Forårets farvetrends i 2019!

LADY 12074 Peachy er en legende ferskenfarvet accent. Den kan gøre de grønne farver som LADY 7628 Treasure og LADY 7629 Antique Green gode eller fungere som et frisk pust sammen med beige, grå og hvide toner.

Farverne som vil være perfekt til foråret!

Vi går imod lysere tider! Solen har vendt, og vi får gradvist lyset tilbage. Og for mange af os kommer dette samtidig med et ønske om forandring i hjemmet. Måske en ny farve i stuen? Eller er det køkkenet, som skal have en ny omgang? Det er jo så dejligt at vågne op til nymalede vægge og loft. Måske til og med male med en ny farve eller to? Fargetrender vår 2019

LADY 7628 Treasure er blevet en meget populær farve!

Grønne toner er behageligt at omgive sig med, og fungerer godt som basisfarver.

Farvetrends 2019

FARVER er stadig vigtigt i foråret! Vi ser mange forskellige kulørte farver, som danner elegante og farverige rammer i indretningen. Toner skal være afstemte og harmonere. Efter lang tid med mørkere vægge ser vi helt klart, at de lysere farver bliver mere gældende. Så ja – vi går lysere tider i møde på alle mulige måder.

Vi ØNSKER at omgive os med flere farver og en mere personlig indretning dette forår. Vi bliver mere modige med forskellige farvekombinationer, og søger en mere positiv og legende farvepalette. Vi slipper os lidt mere løs dette år. Vi skal ikke mange år tilbage, hvor det nærmest var utopi at kombinere flere kulørte farver i samme hjem. “Alle” havde grå sofaer og mørkegrå vægge. Men nu udfordrer vi tanken om, at de kulørte farver kun kan kombineres med neutrale farver. Nu skal vi starte med at sætte kulørte farver sammen, som giver os energi og positivitet i hverdagen.

Populære neutrale farver

Når det så er sagt, så vil gode neutrale farver altid have en plads i farvebilledet. Men der er større mangfoldighed i valg af farvetone. Det er ikke bare de grå toner, som er i fokus. Vi ser helt klart også både beige og gyldne toner som neutrale farver.

Årets mest populære gråtone hedder LADY 12078 Comfort Grey; en lun og behagelig gråtone. Af de beigefarvede toner er LADY 12075 Soothing Beige på vej frem.

LADY 12078 Comfort Grey.LADY 12075 Soothing Beige.

Fargetrender vår 2019LADY 12078 Comfort Grey er en lun og flot gråtone, som skaber et neutralt bagtæppe for andre elementer i indretningen.  LADY 12078 Comfort Grey passer aller bedst sammen med de mere rene hvide toner som 7236 Chi, 9918 Klassisk Hvit eller 1624 Letthet, men kan også sagtens fungere sammen med 1001 Egghvit og 1453 Bomull.

Tip! Test altid farver på væggen med Jotun Farveprøve!

GRØNT FORÅR

Vi ser at kulørte farver stiger i popularitet, og grøn er helt klart en af farvoritterne. Grønne farver har sat fart i salgsstatistikken! Grønne toner er behagelige at omgive sig med, og fungerer godt som basisfarver. De er både energifyldte, frodige og levende, og kan skabe ro og balance.  Og grøn kommer i mange forskellige toner, så de fleste kan finde en farve, de kan lide.

LADY 7627 Refresh.LADY 7628 Treasure.LADY 7629 Antique Green.

Vi vil gerne fremhæve specielt to grønne farver, som vi er sikre på vil blive meget populære til foråret. LADY 7628 Treasure tror vi bliver den mest populære, men også LADY 7629 Antique Green, som er en anelse mørkere. Begge er såkaldte mellemtoner – ikke helt lyse, men heller ikke helt mørke. For dem som godt kan lide sarte og helt lyse pasteller, så er LADY 7627 Refresh et godt grønt alternativ.Fargetrender vår 2019Grøn og fersken er essensen af forår i 2019. Her kan du se vores favoritter med denne grønne tone LADY 7628 Treasure og fersken tonen LADY 12084 Dusky Peach.

Tip! Mal gerne lærredet med en fin farve eller et møbel, som frisker rummet op, som vi har gjort på billedet over. Lærredet er malet med LADY Pure Color, og bordet er malet med LADY Supreme Finish til træ.Fargetrender vår 2019Til den som godt kan lide kølige og grønne pasteller, så er LADY 7627 Refresh et godt valg!

Bliv glad med fersken!

Vi garanterer, at flere får øjene op for ferskenfarverne dette forår. Trendmæssigt bliver ferskenfarverne meget fremtrædende. Ferskenfarver er på mange måder rosa og orange, som mødes til en dejlig og ny farve.

Vi ser først og fremmest de lidt dæmpede og lyse udgaver af farven på vores vægge, LADY 12083 Devine og 12084 Dusky Peach, men vi vil også se flere indslag af friskere toner, som den mere glade og farverige accentfarve LADY 12074 Peachy.

I modebilledet går vi både fersken, orange, rosa og koralfarver i møde. Dette er bare nogle farver blandt de mange sprælske kulørte farver dette forår og sommer. Vi må naturligvis nævne koboltblå, som en vigtig trendfarve og kontrast, men den bliver lidt mindre synlig på væggene fremover. Med lad os nævne nogle af de impulser, som vi tager med over til 2020. Fargetrender vår 2019Vores smukkeste eventyr; Supermatte LADY Pure Color her i farven 12083 Devine. En god kombination til den gråhvide farve LADY 1024 Tidløs, som du ser på både den hvide væg og loft.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermat eksklusivt udseende
 • Unik farveoplevelse
 • Slidstærk
 • Dækgaranti

Fargetrender vår 2019LADY 12074 Peachy er en glad kontrast til 10678 Space, 12075 Soothing Beige, 12076 Modern Beige, 1622 Refleksjon, 1024 Tidløs, 0553 Ascott, 10679 Washed Linen, 12077 Sheer Grey, 12078 Comfort Grey eller 0394 Varmgrå. LADY 12074 Peachy fungerer også til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit, 1453 Bomull.

Rød i mange nuancer

Hvis jeg skal fremhæve en sidste farve, så vil jeg gerne fremhæve rød. Rød findes i mange forskellige nuancer. Både den brændte rødbrune farve men også de mere rosarøde nuancer.

Der findes bl.a. LADY 20120 Organic Red, som er i en klasse for sig! En jordnær og elegant rødfarve for den, som gerne vil have en dæmpet og behagelig udgave. Den er smuk sammen med rosatoner, og fungerer samtidig også godt sammen med en spændende accent til grøn. Fargetrender vår 2019LADY 20120 Organic Red – en behagelig rødtone, som fungerer godt sammen med en række andre kulørte farver. Den tilfører både varme og personlighed til rummet. Fargetrender vår 2019Se hvor flot LADY 20120 Organic Red er sammen med rosafarver som LADY 2024 Senses! Her har vi malet bordet rosa i LADY Supreme Finish med glansgraden mat.

LADY 2024 Senses.LADY 20120 Organic Red.

Eksklusive overflader

Når det kommer til overflader så har de matte vægge første prioritet hos mange. Majoriteten har fået øjnene op for, hvordan en mat væg tilfører elegance, blødhed og eksklusivitet i indretningen. Det lyder næsten lidt skørt, at en MAT væg kan betyde så meget, men det kan ikke diskuteres. LADY Pure Color supermat er Jotuns matteste maling – og ikke mindst vores smukkeste. At male vægge med LADY Pure Color vil tilføre rummet dét ekstra.

Fargetrender vår 2019Matte vægge skjuler i en større grad ujævnheder og fremstår mere eksklusive. Her er væggene malet med LADY Pure Color supermat i denne grønne farve 7628 Treasure. Loftet er malet med LADY Perfection i den hvide tone 7236 Chi. Et nymalet hvidt loft får rummet til at virke lysere.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermat eksklusivt udseende
 • Unik farveoplevelse
 • Dækgaranti

De mineralske og kalkaktige overflader fra LADY Minerals vil også være populært dette forår og gerne i kulørte udgaver. Vi vil se både grønne, blå og rødlige terracottafarver på væggene dette forår med denne mineralske maling.

Rustikk TerracottaHer er et eksempel på lune farver i kalkmaling! LADY Minerals 2771 Rustikk Terracotta

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmat overflade
 • Unikt farveudtryk
 • Enkelt at male med
 • Dækgaranti

Mal panelet!

Når det kommer til paneler, så ser vi at de traditionelle vægpaneler får konkurrence fra mere utraditionelle måder at bruge træværk og paneler på. Spændende og nye dimensioner som uden tvivl sætter et nyt præg på indretningen. Se bare på LADY billederne som viser både smalle og brede panelvarianter.

Fargetrender vår 2019Paneler kan komme i mange former, og her ser vi en af vores favoritter! Grønt og smalt panel malet med LADY Supreme Finish Halvblank 7629 Antique Green. Det ferskenfarvede panel er malet med LADY Supreme Finish Mat 12084 Dusky Peach.

Panel og træværk males med LADY Supreme Finish, og kan fås i alle farver, og kommer i fire forskellige glansgrader; mat, silkemat, halvblank og superblank. At kombinere forskellige glansgrader giver også et rum et diskret brug af kontraster. Husk også at gamle møbler, køkkenfronter osv. kan få et nyt liv med et strøg maling og en ny farve.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ekstrem slidstærk
 • Mat, Silkemat, Halvblank, Superblank
 • Suveræn sammenflydning
 • Suveræn finish – selv på døre og lister

Foråret 2019

Vi kan oppsummere foråret for 2019 med ord som farverig, positiv og med plads til personlighed.
Slip dig løs – og vis hvem du er med nye farvevalg og kombinationer.  Held og lykke!

Avatar
Avatar

Silje

Naturlige farvekombinationer med nabofarver

Det nye farvekort CANVAS fra Jotun LADY indeholder nye, inspirerende farvetoner og gode tips til, hvordan du kan skabe behagelige…

Tilfør rummet karakter med komplementær-farver

Det nye farvekort fra Jotun LADY – CANVAS – indeholder nye, smukke farvenuancer, der er inspireret af naturen!  Her kan…

Monokrom farveharmoni

Det nye farvekort fra Jotun LADY – CANVAS – indeholder mange flotte, nye farvekombinationer og gode tips til, hvordan du…

Dette er farverne for 2023

Skønt soveværelse med nymalede vægge, der er malet med farven LADY 1520 Cheerful Peach. Planlægger eller drømmer du om at…

Inde

Tidløs og herskabelig elegance hos Ida

Den danske indretningsarkitekt Ida Dalgaard-Thestrup har renoveret et herskabeligt hus fra 1907. Kom ind, og lad dig inspirere af de…