Friske, klare, legende, men også bløde og rare. Her er farvetendenserne i 2024!

Friske, klare, legende, men også bløde og rare. Her er farvetendenserne i 2024!

Et nyt år med mange nye muligheder og ikke mindst mange blanke sider. Glæd dig til at se, hvilke farver der er trendy i det kommende år, og de farvetendenser i 2024, som du kan bringe ind i dit eget hjem med god hjælp fra vores regionale farvechef, Birgit Torkildsby!

Væggen ovenfor til venstre er malet med den elegante og dæmpede koralrøde farve 20217 Muted Coral. Til højre ses den smukke grønne tone 7685 Subtle Green. Loftet er malet med den harmoniske 8583 Earthy Yellow. Blød og rolig, men samtidig en farvetrio med energi! 

Få styr på paletten. Eller glem alt om den …

Kendetegnet for farvetendenserne i 2024 vil være, at vi bruger mange farver sammen, og at paletten derfor bliver mere kompleks. Nogen vil mene, at det virker svært, men i virkeligheden er det bare sjovt! Og den gode nyhed er, at når man bruger flere farver eller flere nuancer af samme farve sammen, er det faktisk lettere at få det hele til at lykkes, fordi én farve ikke skal bære hele rummet alene. Og hvis nogle af farverne føles lidt off, bliver det færdige resultat endnu mere personligt og derfor endnu bedre.

JOTUN LADY Soothing Beige Muted Coral Indi Pink

Væggen i forgrunden er malet i farven 12075 Soothing Beige, og væggen i baggrunden i farven 2224 Indi Pink. Begge med LADY Pure Color. Lister, karme og døre er malet med LADY Supreme Finish i farven 20217 Muted Coral.

 

Velovervejede farvevalg

I Benedicte Lobos og Kim Thorvaldsens inspirerende hjem på Tåsen i Oslo bliver vi mødt af en smuk, harmonisk farvefest. “Vi lod os inspirere af vores rejser rundt om i verden og fandt derefter ud af, hvilke farver vi tiltrækkes af og føler os godt tilpas i,” forklarer Benedicte, da vi spørger, hvor inspirationen til farverne kommer fra.

Fargepalett fra Jotun Lady i entreen

Sikke en skøn farvekombination. 7673 Exhale på væggen til højre, 4863 Statement Blue i loftet og 2859 Whispering Red til venstre udstråler alle energi, og det er umuligt ikke at blive i godt humør af dem. Den gulbeige 1303 Observe ses i loftet i forgrunden. Læs om boligen og se alle billederne her.

Farvetendenserne i 2024 – Tænk ud af boksen

Man kan give overfladerne i et alrum forskellige farver! – Loftet kan have samme farve over det hele i et alrum – men brug gerne forskellige farver i de forskellige områder for at understrege forskellige stemninger.

Væggen ovenfor til venstre har fået den elegante og dæmpede koralrøde farve 20217 Muted Coral. Til højre ses den smukke grønne nuance 7685 Subtle Green, mens loftet gennemgående er malet med farven 8583 Earthy Yellow.

Billede til højre: Den grønne væg er malet med farven 7685 Subtile Green. Bænken har fået samme farve. Loftet og væggen til højre er malet med farven 8583 Earthy Yellow. Bordpladen er malet med farven 7686 Mindful Green. Vægge og loft er malet med LADY Pure Color, og bordpladen er malet med LADY Supreme Finish Pure Matt.

Denne smukke farvetrio er fra farvekortet CANVAS. Du kan finde flere oplysninger om kortet og alle farverne her.

Grønt er stadig skønt

Farvetendenserne i 2024 viser, at vi på ingen måde er færdige med grønne farver i indretningen – tværtimod! Grøn vil også være en vigtig farve i 2024, men der er nogle ændringer i, hvilke grønne farver vi kommer til at male væggene med. I mange år er vi gået efter dæmpede, støvede varianter af grøn, men de “nye” grønne nuancer er generelt friskere, klarere og en anelse mere legende. Se for eksempel LADY 7386 Pistachio – en frisk og legende pastelfarve.

Bord og vegg malt med Jotun Lady pistachio

LADY 7386 Pistachio er en farve med stor personlighed, når den bruges alene, men hvis du vil holde lidt styr på farven, kan du kombinere den med LADY 7686 Mindful Green som vist på karmene og listerne ved døråbningen nedenfor. En anden ny, frisk grøn farve er LADY 7685 Subtle Green. Her har vi at gøre med en af væggenes favoritter, da denne farve ikke er for lys og ikke for mørk. Mens 7685 Subtile Green har det friske touch, som vi er ude efter, er farven alligevel så tilstrækkeligt dæmpet, at den er perfekt til at male alle væggene i rummet med – og også gerne loftet.

LADY 7386 Pistachio, LADY 7685 Subtle Green, LADY 7686 Mindful Green

Væggen i forgrunden er malet med LADY Pure Color i farven 7386 Pistachio. Listerne i baggrunden med LADY Supreme Finish i farven 7686 Mindful Green og væggen i baggrunden med LADY Pure Color i farven 7685 Subtle Green.

Hvorfor er grøn en af farvetendenserne i 2024?

Fordi grøn er naturens hovedfarve og derfor opfattes som en tryg og robust farve at omgive sig med – præcis det, som mange har brug for. nu hvor verden generelt er så usikker.

Men er det ikke mere naturligt, at vi tyr til dæmpede varianter af grøn, når vi søger tryghed og følelsen af skovens dybe stille ro indendørs?

 • “Som udgangspunkt jo, men det har vi allerede gjort i lang tid. Vi har malet alle rum i douce, støvede farver i godt og vel ti år. Og da tingenes tilstand både ude i den store verden, men også i de nære ting, ikke ser ud til at ændre sig, melder der sig et tydeligt behov for at tilvælge glæden! Et lidt for overfrisk udtryk måske, men alligevel netop det, vi mennesker nu søger efter og har brug for. Og det er netop derfor, vi ser en ændring i de farver, vi maler med: fra douce, støvede og ofte lidt mørke farver til lysere, mere klare, friskere og gladere varianter af farverne. Det gælder de grønne nuancer, men også alle de andre farver, vi gerne vil male hjemmet med i 2024 – og dem er der mange af!”

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • supermat, eksklusivt udseende
 • unik farveoplevelse
 • slidstærk
 • garanti for dækkeevne

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Endnu smukkere finish – selv på døre og lister
 • Ekstremt slidstærk
 • Suveræn sammenflydning
 • Pure Mat, Silkemat, Halvblank, Superblank

LADY 0125 Palmetto

LADY 0125 Palmetto er en glad, lidt mørkere grøn nuance. Ikke dyb, men mere intens. Den er uden tvivl frodig og legende og fungerer som et positivt indslag i indretningen. På denne væg er der malet med LADY Pure Color, som er vores smukkeste maling til glatte vægge.

LADY 0125 Palmetto

En frisk grøn farve

Disse farver vil også præge 2024

Lad os se nærmere på, hvilke andre farver vi kommer til at boltre os i det kommende år. I det hele taget må gul stadig regnes for en nytilkommen farve, og vi har brug for masser af gult. Gul er en glad farve, der liver op og spreder glæde – selv når du vælger en lidt dæmpet variant som LADY 8583 Earthy Yellow. Hvis du maler med den positive LADY 1775 Fresh Pasta, får du en god portion gul glæde ind i hverdagen. 1775 Fresh Pasta fungerer som en glædesspreder, hvilket mange allerede har fundet ud af. Tag f.eks. et kig på dette friske børneværelse.

Trappeoppgang malt med LADY Pure Color i fargen Fresh Pasta

LADY 1775 Fresh Pasta står godt til LADY 9918 Klassisk Hvit, hvilket tydeligt ses på listerne og væggen til højre. 

Smukt dæmpet med 12290 Antwerp Beige på væggen. Over listen er der malet med 12075 Soothing Beige. Den gule væg i baggrunden er malet i farven 8583 Earthy Yellow, og dørkarmene er malet i farven 0288 Mexico. Alle glatte flader er malet med LADY Pure Color.

Vi trænger til lidt mere energi

Og det er lige det, gul kan give os – ny energi! Se nærmere på det smukke rum nedenfor med solskinsfarven 1775 Fresh Pasta på skrivebordet.

Skrivepult: LADY Supreme Finish Pure Matt 1775 Fresh Pasta Vegg: LADY Pure Color 12075 Soothing Beige

Skrivebord: LADY Supreme Finish Pure Matt 1775 Fresh Pasta. Væg: LADY Pure Color 12075 Soothing Beige

Tilfør de forskellige rum karakter, og vælg gerne farve efter funktion: Tænk over, hvad rummet skal bruges til, og vælg derefter farver, der sætter dig i den rette stemning. Mærk godt efter, hvilke farver du kan lide, og gå efter dem. Det vil give dig mest tilfredsstillelse, og der vil gå lang tid, før du skal male igen. Personlige paletter er derfor det mest bæredygtige valg, du kan træffe.

En anden smuk farvekombination med gul: Væggene er malet med LADY 1775 Fresh Pasta, og lister og dør er malet med farven 12078 Comfort Grey. 

Glansgrad er guld!

Vi kommer ikke til at undgå at tale om glansgrader, når det gælder tendenserne i 2024. Når du skal male træværk, såsom lister, døre, paneler eller møbler, er der en speciel maling, du skal bruge – ikke kun for at få det smukkeste resultat, men også for at sikre, at disse udsatte områder i hjemmet kan holde til den forventede slitage. Malingen hedder LADY Supreme Finish, og en af malingens fordele er, at den fås i fire forskellige glansgrader. Fra den helt supermatte Pure Mat til Silkemat, Halvblank og Superblank. Hvis du maler med samme farve i Pure Matt og Super Glossy, vil den blanke overflade altid se en anelse mørkere ud end en mat overflade, og det kan du udnytte bevidst i din palet.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Endnu smukkere finish – selv på døre og lister
 • Ekstremt slidstærk
 • Suveræn sammenflydning
 • Pure Mat, Silke Mat, Halvblank, Superblank

Rolig rosa eller rosa, der rocker

Rosa vil også være en farve, vi kommer til at se meget til i 2024. Og rosa er ikke bare rosa. De rosa farver kan enten være rolige eller rocke vildt, afhængigt af farvenuance og glansgrad. Rosa kan dæmpe et rum eller skabe feststemning!

Glansgrader

Stole (fra venstre): LADY Supreme Finish SUPERBLANK 2602 Butterfly, LADY Supreme Finish Pure Mat 2846 Bordeaux, LADY Supreme Finish SUPERBLANK 2602 Butterfly, LADY Supreme Finish Pure Mat 2602 Butterfly. Væg: LADY Pure Color 2846 Bordeaux.

Rosa kan være en rigtig glad farve – i hvert fald hvis du maler med en lidt stærkere rosa såsom LADY 2602 Butterfly. Farven er varm og energisk og vil tilføre meget til et rum, uanset om du kun maler et møbel eller maler væggene i rummet.

Stole: Supreme Finish MATT 2602 Butterfly og 2846 Bordeaux. Væg: LADY Pure Color 2602 Butterfly.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • supermat, eksklusivt udseende
 • unik farveoplevelse
 • slidstærk
 • garanti for dækkeevne

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Endnu smukkere finish – selv på døre og lister
 • Ekstremt slidstærk
 • Suveræn sammenflydning
 • Pure Mat, Silkemat, Halvblank, Superblank

 

Hyld dig ind i en candyfloss-agtig drømmeverden

Dæmpede terrakottatoner, dæmpede ferskentoner, dæmpede rosa toner, bløde hvide toner og beige toner. Når verden føles lidt for brutal og hård, vil mange ty til rare, smukke, bløde og behagelige farver. De må gerne være lyse og måske føles lidt som en drøm. Farver er følelser, og er det ikke dejligt at vide, at vi alle kan sætte farve på vores hjem, så vi får præcis den stemning, vi ønsker, søger og måske trænger til inde i vores egne trygge huler?

Lady Pure Color 2224 Indi Pink barnerom

Indi Pink er en dæmpet, gylden rosa tone. Farven er af en sådan karakter, at den fungerer godt som grundfarve – en neutral farvetone kan man sige – især hvis du maler vægge, lister og loft i samme farve. Samtidig kan man virkelig få den til at skille sig ud og fremstå som rigtig rosa, hvis lister og loft males hvide. Væggene ovenfor er malet med LADY Pure Color i 2224 Indi Pink.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • supermat, eksklusivt udseende
 • unik farveoplevelse
 • slidstærk
 • garanti for dækkeevne

LADY Pure Color 20184 Thoughtful, og hylden har fået en halvblank glansgrad med LADY Supreme Finish. Væg i forgrunden: LADY Pure Color 20185 Friendly Pink og lister i samme farve malet med LADY Supreme Finish med mat glansgrad.

Fargetrender vår 2019

LADY Pure Color 12083 Devine  – en dæmpet og behagelig nuance. Gulvlisten og skråvæggen er malet med farven LADY 1024 Tidløs.

Mat væg og matte detaljer

Hvis du gerne vil have eksklusive, tidløse, smukke og supermatte vægge med en unik farvegengivelse, skal du male med LADY Pure Color – vores smukkeste maling nogensinde. Med et supermat udgangspunkt på væggen kan du lege med detaljernes glansgrad og skabe dit helt eget unikke udtryk.

Mal med én farve for at opnå harmonisk og sømløs fornyelse: LADY 0280 Caravan er en gulbrun okkertone. Trappen er malet med LADY Supreme Finish med mat glansgrad og væggene med LADY Pure Color.

Hvis du gerne vil fremhæve detaljer, f.eks. en smuk dør, er det både lækkert og cool at vælge en halvblank eller superblank finish som vist på døren nedenfor. Dermed kommer døren bogstaveligt talt til at skinne!

Jotun LADY 20143 Lively Red og 20144 Grounded Red

Væggene er malet med LADY Pure Color 20143 Lively Red og dør og lister med LADY Supreme Finish Superblank 20144 Grounded Red. Loftet er malet med LADY Perfection 9918 Klassisk Hvit.

K for kontrast

I nogle rum vil vi gerne have en harmonisk helhed og vælger måske at male vægge, lofter og lister i samme farve – såkaldt monokrom farvesætning (også kaldet tone-i-tone). I andre rum vil vi have mere energi, og så kan vi bruge kontrasterne.

I vores nyeste farvekort CANVAS har vi hele tre farver, der er perfekte som kontrastfarver: LADY 4947 True BlueLADY 0288 Mexico og LADY 20217 Muted Coral. Brug af kontrastfarver i boligen er som at sætte prikken over i’et. For mange føles et rum først færdigt, når det er tilført kontrast!

Hvis du gerne vil have et rum med mere liv, kan du tilføje en kontrastfarve. Her taler vi om en lille ting, såsom et møbel, en dør eller lister, der males med en anden farve end væggene, og denne farve skal være stærk og virkelig skille sig ud!

LADY 12291 Soft Brown

Lille maleropgave – men stor virkning! Se hvor elegant det bliver i et rum med en anden farve på listerne! Væggene er malet med supermat LADY Pure Color i farven 12291 Soft Brown. På billedet til højre ses 20217 Muted Coral på listerne.

Blå kontrast til beige farver og jordfarver

Se, hvor godt det ser ud! Foran 4947 True Blue sammen med forskellige neutrale farver. Fra oven ses 12077 Sheer Grey, 12078 Comfort Grey12290 Antwerp Beige, 12075 Soothing Beige, 1632 Rock Sugar og 12291 Soft Brown.

Mange trives godt med en neutral base af farver i hjemmet, men vil alligevel gerne tilføje nogle kontraster. Her er vist, hvordan en bænk malet i en stærk kulør virkelig tilfører indretningen liv! Væggen er malet med LADY Pure Color i farven 9918 Klassisk Hvit, og bænken er malet med LADY Supreme Finish i farven 4947 True Blue.

Matt panel - LADY_3377-Slate-Lavender_Lavender-Touch

Panel: LADY Supreme Finish Pure Mat i farven 3377 Slate Lavender. Den glatte væg ovenover er malet med LADY Pure Color 20186 Lavender Touch

Tips: Leg med farverne, og skab dine egne indretningsdetaljer. Hvorfor ikke male et lærred i din nye yndlingsfarve?

Væggen er malet i farven 12075 Soothing Beige, mens piedestalen har fået farven 2224 Indi Pink. Farven på kvadratet på væggen er 0288 Mexico. Smuk og helt speciel farvepalet.

Glem ikke loftet

I 2024 vil vi helt sikkert inkludere loftet i farveplanen, når vi skal renovere et rum eller en bolig. Loftet er en stor og vigtig del af et rum – lige så stor som gulvet, og vi ved, hvor stor rolle valget af gulv spiller for helhedsindtrykket! For at skabe en rolig og harmonisk helhed i et rum kan du male loftet i samme farve som væggene. Du kan eventuelt vælge en farve, der er lidt lysere eller mørkere end vægfarven. Det er en god løsning til både stuen og soveværelset.

Væg og loft malet i samme farve, LADY 11173 Humble Yellow, for at skabe smuk harmoni i soveværelset.

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • nem at male med – sprøjter og drypper ikke
 • smukt og ensartet resultat
 • stort farveudvalg
 • garanti for dækkeevne
Kjøkken malt med Jotun LADY Pure Color i fargen Earthy Yellow

Både loft og vægge i dette smukke køkken er malet med farven 8583 Earthy Yellow.

Tilfør rummet ny karakter med gennemtænkt farve i loftet

Se den forskel en ændring af loftsfarven kan gøre! Til venstre: LADY 7685 Subtile Green på vægge og loft. Til højre: LADY 7685 Subtle Green på væggene og kontrastfarven LADY 0288 Mexico i loftet.

Der findes mange lyse alternativer til hvid. På billedet ovenfor er loftet malet med LADY Perfection 1024 Tidløs, som er en gullig grå tone. Væggene er malet med LADY Pure Color i farven 5503 Natural Blue.

Hvis du vil gøre rummet lidt mere spændende og tilføre det lidt mere energi, kan du male loftet i sin helt egen farve. Det er en god løsning til køkkenet, gangen, arbejdsværelset, bryggerset og badeværelset/gæstetoilettet.

LADY 20218 Healing Lavender, LADY 8493 Green Tea

På et hjemmekontor vil du gerne have en farve, der skaber ro og koncentration, men du har også brug for at der sker noget, som gør rummet lidt mere spændende – du skal trods alt have arbejdet gjort! Her er væggene malet med den douce og behagelige farve LADY 20218 Healing Lavender, mens loftet har fået en lidt stærkere farve, nemlig LADY 8493 Green Tea. En perfekt og spændende kombination! Hvis det er et soveværelse, der skal friskes op, kan loftet få samme farve som væggene, hvilket vil give rummet et helt andet udtryk.

Lad væggene fortælle din historie

Personlige hjem er et vigtigt stikord for indretningstendensen i 2024, og Jotun har det perfekte produkt til de vægge, du gerne vil give et personligt præg: vores kalkmaling LADY Minerals. Med kalkmaling får du en smuk, taktil og mineralsk overflade, der både tilfører væggene en følelse af dybde og liv. LADY Minerals påføres på kryds og tværs med pensel, hvilket gør hver eneste kalkmalede væg unik – du sætter dit helt personlige præg på væggen med din maleteknik.

 LADY Minerals Kalkmaling

LADY Minerals Kalkmaling

 • Levende, kalkmat udseende
 • Unikt farveudtryk
 • Nem at male med
 • Garanti for dækkeevne

Betonagtigt look

Kalkmaling passer til en række stilarter. Hvis du er ude efter en industriel stil, så er LADY Minerals perfekt, da væggen får et betonagtigt look – det siger jo egentlig sig selv. Men det, som mange måske ikke tænker over, er, at hvis man elsker en nedtonet sofistikeret, elegant og minimalistisk stil, så er kalkmaling også perfekt til det. Det skyldes, at den kalkmalede væg tilfører en blødhed, som gør, at du kan rendyrke det minimalistiske udtryk, uden at rummet føles bart og tomt.

LADY Minerals 12075 Soothing Beige

Stuen ovenfor er malet med LADY Minerals i farven 12075 Soothing Beige på væggene. Vinduer, døre og lister er malet med LADY Supreme Finish i farven 9918 Klassisk Hvit. Loftet er malet med LADY Perfection i farven 9918 Klassisk Hvit.

Der er to måder at nå målet på, hvis du gerne vil have en kalkmat, mineralsk finish. Brug LADY Minerals Kalkmaling, hvis væggen, der skal males, er glat. Brug LADY Minerals Revive til at forvandle glasvæv og andre ujævne overflader til glatte, kalkmatte vægge – det er ganske enkelt en vægfornyer.

I januar lancerer vi et nyt farvekort til LADY Minerals – du kan godt begynde at glæde dig!

Mal dig selv varm!

Forskning viser angiveligt, at hvis vi maler et rum i en kold farve såsom blå, har vi en tendens til at skrue op for varmen i rummet. (Det er ikke så underligt, at farvechefen elsker at omgive sig med varme farver, da hun altid fryser). De varme farver er gule toner, orange, alle røde toner lige fra lys rosa og terrakottafarverne til de mørke røde og brune toner. I efteråret lancerede vi farvenyheden LADY 20217 Muted Coral – en farve vi har fået stor, positiv respons på! Folk elsker simpelthen denne farve, og den bruges allerede til at forvandle alt lige fra hjemmekontorer og køkkener til gange og stuer i hele Skandinavien. I hele verden faktisk.

LADY 20217 Muted Coral_;LADY 12075 Soothing Beige

Perfekte farver til rum, hvor vi samles

Mange, der arbejder med farver og farvernes indvirkning på os mennesker, mener også, at de varme farver er perfekte til rum såsom spisestuen, hvor vi samles, og at samtalen flyder lettere, og fortroligheden bliver større, når væggene males med farver fra den varme side af farvecirklen. Så hvis du er bange for høje elpriser – eller bare gerne vil have den perfekte ramme for den gode snak – kan du både male dig varm og tale dig varm med f.eks. LADY 20217 Muted Coral eller LADY 20120 Organic Red.

Rød skærper appetitten! Dette skønne køkken har fået den smagfulde rødbrune farve LADY 20120 Organic Red.

Tip: LADY 10678 Space har en dæmpet og lidt grålig beige tone. Den er hverken for rødlig eller for gylden – en perfekt, rolig beige tone, der står godt til mange forskellige farver. På billedet nedenfor er panelvæggene malet med farven.

Vakre panelvegger

LADY Space 10678, malet med LADY Supreme Finish på panelet. 

LADY 10678 Space

En varm, dæmpet, beige farve

Gør væggene og farverne til en del af din nye historie i 2024

Så er der kun tilbage at ønske alle et fortryllende og farverigt 2024 og held og lykke med maleprojekterne! Vi håber, at du har fået inspiration til at bruge farver som en del af den historie, der ligger foran dig i 2024!

Birgit Torkildsby

Birgit Torkildsby arbejder som farvechef hos Jotun ECA (Europe and Central Asia). Hun arbejder med at udvikle både farver og farvekort. Du kan glæde dig til at få masser af inspiration og opdateringer fra Birgit fremover!

LADY 4974 True Blue er en ny og skøn blå farve fra vores nyeste globale farvekort CANVAS. En blå farve man bliver virkelig glad af! 

Christina Sunneklep
Christina Sunneklep

Christina Sunneklep

Tilfør rummet karakter med komplementær-farver

Det nye farvekort fra Jotun LADY – CANVAS – indeholder nye, smukke farvenuancer, der er inspireret af naturen!  Her kan…

Monokrom farveharmoni

Det nye farvekort fra Jotun LADY – CANVAS – indeholder mange flotte, nye farvekombinationer og gode tips til, hvordan du…

Nyt farvekort fra LADY – CANVAS!

Jotun LADY lancerer nyt globalt farvekort til 2024 med titlen CANVAS. Her kan du gå på opdagelse i de forskellige…

Nye LADY Balance – endnu smukkere og lige så god for indeklimaet!

Hos Jotun tilbyder vi en række interiørmalinger, der passer til forskellige ønsker og behov. Den nye LADY Balance er vores…

Dette er farverne for 2023

Skønt soveværelse med nymalede vægge, der er malet med farven LADY 1520 Cheerful Peach. Planlægger eller drømmer du om at…

Inde

Tidløs og herskabelig elegance hos Ida

Den danske indretningsarkitekt Ida Dalgaard-Thestrup har renoveret et herskabeligt hus fra 1907. Kom ind, og lad dig inspirere af de…