Her er farverne der gælder i foråret 2020!

Her er farverne der gælder i foråret 2020!

Gyldne muligheder – forår 2020

Nyt år og nye muligheder! Måske har du planer om at male med nye farver derhjemme og gøre hjemmet klar til vinteren? Vi har set på de farvetrends, som gælder dette år – og Jotuns Skandinaviske farvechef mener, at de gyldne farver er gældende og vigtige i foråret 2020! Billede over: LADY Minerals kalkmaling i farven 11174 Curious Mind på den buede væg i kombination med samme farve i den nye LADY Wonderwall på væggen til højre.

Få de bedste tips til hvilke farver som ligger i toppen dette forår.

Optimistiske farver

Gul er sol, varme og energi! Dette er stikord, som giver gode følelser ind i et nyt årti! Gode og kendte LADY-farver som de dæmpede gule 10245 Ginseng og 10246 Velvet, men også kraftigere sennepsfarver som 10428 Masala og 10001 Dijon Yellow, vil alle gøre sig gældende i 2020.

Glem heller ikke camel farven 10961 Raw Canvas eller de gulagtige farver, som går mere mod brunt som 10963 Golden Bronze. Dette er alle farver som vil være vigtige i 2020! Klik på billederne for at se farver og produkter.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermat eksklusivt udseende
 • Unik farveoplevelse
 • Slidstærk
 • Dækgaranti

Oplev verden!

Vi rejser, oplever og lader os inspirere af en hel verden. Mange har sikkert lagt mærke til, at der i denne sæson er fokus på smukke tekstiler, tæpper og mønstre fra det afrikanske kontinent. De farverige, levende og kontrastfyldte afrikanske mønstre sætter præg på farvetendenserne dette forår. Vi har kastet vores kærlighed på de brændte farver. Ønsker du at opnå denne varme, eksotiske og ikke mindst smukke farvepalette, så anbefaler vi at se nærmere på den brændte orange LADY 11175 Adventure i kombination med ferskenfarven LADY 12083 Devine.

For de af jer som ønsker en mere frisk ferskentone, kan man bytte 12083 Devine ud med den gladere variant LADY 12074 Peachy. For at skabe mere dybde i farvepaletten kan man tilføre en dyb grå eller sortagtig farve som LADY 1434 Elegant og 9938 Dempet Sort. Med tiden vil vi også komme til at se mere brunt, både i farver men også i materialer som f.eks. i et køkken. Dette er også farver, som fint kan kombineres med de brændte toner, som er nævnt over.

Paletten bliver lun, blød, imødekommende og naturlig. For at forstærke følelsen af det rå og naturlige så anbefaler kalkmalingen LADY Minerals.

De rustikke og rå overflader som kalkmalingen giver vil være ligeså aktuelt i 2020 som tidligere!

LADY-Minerals farger

Med kalkmaling kan du skabe et unikt udtryk. LADY Minerals 1877 Valmuefrø

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmat udseende
 • Unikt farveudtryk
 • Enkel at påføre
 • Dækgaranti

Ydmyge nuancer

I 2020 vil vi også se mere gult og gyldent – i alle varianter! LADY 11173 Humble Yellow og 11174 Curious Mind blive begge vigtige nuancer for 2020! Og se lige hvor lækker paletten bliver når vi kombinerer de gyldne farver med brændte orange nuancer som 11175 Adventure og klassiske grå nuancer som LADY 1352 Form. Ydmygt, lunt og smukt!

GRØN forbliver en stærk farve i foråret 2020!

Grøn er en farve som har hængt ved længe! Hvorfor er den stadig så vigtig? Måske fordi grønne nuancer er så anvendelige og gode at omgive sig med. Grøn er en dejlig blanding af noget beroligende, frodigt og levende på samme tid. Nuancerne kan give en unik atmosfære i et rum. En blålig nuance af grøn kan være beroligende, mens en mere gylden nuance kan give en mere lun og naturlig atmosfære. Blandt LADYs farver finder du grønlige toner, som spænder fra gyldne 8546 Local Green, den dybe 8994 Organic Green, den legende blågrønne 5489 Free Spirit, til den helt sarte mintgrønne tone 7637 Exhale.

Her er et eksempel på en palette med de friske blågrønne farver i en kombination med sennepsfarven 10001 Dijon Yellow og 11175 Adventure! En frisk og ny palette som fungerer rigtig godt i 2020!

Grøn base

Jeg tror mange har opdaget, hvor god en basisfarve grøn kan være i et hjem. Grøn fungerer godt sammen med forskellige farver både farverige såvel som neutrale farver. På den måde bliver grøn en lidt mere ufarlig farve. Samtidig er det nok også sådan, at vi bliver påvirket af trends og tendenser, mere end vi måske ønsker at indrømme. Der er ingen tvivl om, at der er en grøn bølge over os, hvor klimaspørgsmålet ofte løftes, og vi sætter fokus på det lokale og økologiske. Generelt forsøger vi at fokusere på et grønnere aftryk. Vi bliver udsat for meget grønt! Alt fra markedsføring til forbrugertendenser. Dette må alligevel være den bedste trend, som er mulig at følge!

Læs mere om farven Local Green her!

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveræn finish – selv på døre og lister
 • Ekstremt slidstærk
 • Suveræn sammenflydning
 • Mat, Silkemat, Halvblank, Superblank

Farvebrugen bliver stærkere

Der er ingen tvivl om at farvebrugen er blevet stærkere de sidste par år – og dette vil helt klart følge os i foråret 2020. Med de paletter vi har vist, og farverne som er nævnt i dette indlæg, håber vi at inspirere dig til at bruge nogen farvekombinationer som måske er lidt uden for comfort zonen. LADY 4863 Statement Blue – er en herlig og fin repræsentant af de mere farvestærke nyheder – og denne farve vil også følge os igennem hele 2020!

Statement Blue

 LADY 4863 Statement Blue er en fantastisk og energisk blå farve! Læs mere om farven her.

Avatar
Avatar

Silje

Naturlige farvekombinationer med nabofarver

Det nye farvekort CANVAS fra Jotun LADY indeholder nye, inspirerende farvetoner og gode tips til, hvordan du kan skabe behagelige…

Tilfør rummet karakter med komplementær-farver

Det nye farvekort fra Jotun LADY – CANVAS – indeholder nye, smukke farvenuancer, der er inspireret af naturen!  Her kan…

Monokrom farveharmoni

Det nye farvekort fra Jotun LADY – CANVAS – indeholder mange flotte, nye farvekombinationer og gode tips til, hvordan du…

Nyt farvekort fra LADY – CANVAS!

Jotun LADY lancerer nyt globalt farvekort til 2024 med titlen CANVAS. Her kan du gå på opdagelse i de forskellige…

Dette er farverne for 2023

Skønt soveværelse med nymalede vægge, der er malet med farven LADY 1520 Cheerful Peach. Planlægger eller drømmer du om at…

Inde

Tidløs og herskabelig elegance hos Ida

Den danske indretningsarkitekt Ida Dalgaard-Thestrup har renoveret et herskabeligt hus fra 1907. Kom ind, og lad dig inspirere af de…