Tidløs og herskabelig elegance hos Ida

Tidløs og herskabelig elegance hos Ida

Den danske indretningsarkitekt Ida Dalgaard-Thestrup har renoveret et herskabeligt hus fra 1907. Kom ind, og lad dig inspirere af de varme og omsluttende farvekombinationer!

Billedet ovenfor: De smukke franske døre er oprindeligt fra 1907. Listeværket og panelet er malet med LADY Supreme Finish Silkemat i 11173 Humble Yellow, som er en lys, næsten grågul tone. Væggene i spisestuen er malet med LADY Pure Color i 8118 Løvsal, der er en lys og forårsagtig grøn tone.

Velkommen til Idas kreative farveverden

Ida Dalgaard-Thestrup bor i en herskabsvilla lidt nord for København sammen med sin mand Morten og børnene Carl og Evi.

Til dagligt driver Ida sit eget firma, Idéstrup Studio, hvor hun tilbyder indretningsrådgivning, visuel kommunikation og salg af kunst. Hun har også den populære Instagram-konto @idestrup, hvor hun jævnligt fremviser indretningsprojekter og giver gode råd om farvevalg og indretning.

Ida Dalgaard-Thestrup

Ida er en kvinde med mange jern i ilden. Ud over at drive sin egen virksomhed står hun også bag den populære Instagram-konto @idestrup.

Det lille slot

I 2016 flyttede Ida og Morten ind i det, der dengang var et slidt murstenshus fra 1907. Selvom huset var forfaldet i årenes løb, så Ida hurtigt potentialet i husets oprindelige struktur og detaljer.

“Huset er bygget i nederlandsk renæssancestil. Det kaldes også Rosenborg-stilen, fordi den minder om det store danske slot,” fortæller Ida. “I dag omtales huset faktisk som det lille slot af folk i kvarteret!”

Hjemme hos Ida fra Idestrup. Fasaden er malt med Jotun DryTech Murmaling i 1574 Kalksten, sokkelen er malt med Jotun DryTech Murmaling i 1973 Antikkgrå.

Ida og hendes mand Morten har foretaget en omfattende renovering for at genskabe husets oprindelige stil, både indendørs og udendørs. Facaden er malet med Jotun DryTech Murmaling i 1574 Kalksten, og soklen er malet med Jotun DryTech Murmaling i 1973 Antikkgrå.

Jeg har nok en forkærlighed for det herskabelige. Men jeg går sjældent efter en bestemt stil – for mig handler det mere om stemninger. Det er vigtigt for mig, at stil og farve passer til det, rummet skal bruges til, og at det føles rart at opholde sig der.

En pen fransk stol med en bukett solsikker hjemme hos Idestrup

Ida har brugt meget tid på at sikre, at renoveringen passer stilmæssigt til husets oprindelige arkitektur.

Fokus på originale detaljer

På kun fire måneder gennemgik huset en omfattende renovering, både indendørs og udendørs.

“Vi har arbejdet hårdt for at bevare husets originale detaljer. Helt ned til farven på panelerne og stukken,” fortæller Ida. “Vi har ganske enkelt bragt det herskabelige “look”, som huset engang havde, frem – blandt andet ved at genskabe de høje paneler, der var typiske på det tidspunkt, huset blev bygget.

Entreen hjemme hos Ida fra Idestrup. Veggen under listen er malt med den supermatte LADY Supreme Finish i 12082 Refined Yellow,

Ida har ladet sig inspirere af husets oprindelige arkitektur under renoveringen. I entréen har hun genskabt de høje paneler, der var typiske, da huset blev bygget.

Væggen under listen er malet med den supermatte maling LADY Pure Color i 12082 Refined Yellow, væglisten er malet med LADY Supreme Finish Halvblank i 4744 Sophisticated Blue. Væggen over listen er malet med LADY Pure Color i 1108 Lotus.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vores smukkeste maling nogensinde – supermat
  • Supermat, eksklusivt udseende
  • Unik farveoplevelse
  • Slidstærk
  • Garanti for dækkeevne

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Markedets bedste maling – til træ og lister
  • Suveræn finish – også på døre og lister
  • Ekstremt slidstærk
  • Suveræn sammenflydning
  • Mat, silkemat, halvblank, superblank

Det vakre listverket hos Idestrup er malt med LADY Supreme Finish Halvblank i 11173 HUMBLE YELLOW.

Det smukke listeværk er malet med LADY Supreme Finish Halvblank i 11173 Humble Yellow. Glansgraden forstærker farven og fremhæver detaljerne – og ser elegant ud kombineret med den supermatte maling LADY Pure Color i 1108 Lotus.

Jeg har ladet mig inspirere af husets arkitektur. For mig er det vigtigt, at der er harmoni mellem husets struktur og den måde, vi indretter det på.

Skønne farvekombinationer

Ida beskriver sig selv som en farvenørd og lægger ikke skjul på, at hun elsker at omgive sig med smukke og varme farvenuancer.

“Jeg kan bruge en hel dag på at finde frem til den rigtige nuance, og jeg foretrækker farvekombinationer, der understreger rummets stemning og funktion,” siger Ida. “Selvom jeg er optaget af, at farverne ikke skal overtage et rum, er de stadig afgørende for den følelse, jeg vil skabe!”

Kjøkkenet hos Idestrup malt med 10678 Space

I køkkenet har Ida malet med LADY Pure Color i 10678 Space. Det er en lys, dæmpet og lidt grålig beige tone. Den er hverken for rødlig eller for gylden – det er en beige tone, der med fordel kan kombineres med en række farver for at få et blødt, kreativt udtryk.

Varme neutrale farver i stuen

Ida har brugt meget tid på at finde den helt rigtige farve til stuen. Valget faldt på 1453 Bomull, der er en gylden og rolig hvid tone.

“Stuen skal være et sted, hvor hele familien kan slappe af og hygge sig. Det er her, vi alle kan samles i sofaen efter en lang dag. Derfor har vi prioriteret en stor og dejlig sofa, der er næsten lige så dyb, som den er lang!

Portalen og panelet er malt med LADY Supreme Finish halvblank i 7629 Antique Green.

Portalen er malet med LADY Supreme Finish halvblank i 7629 Antique Green. Væggen i stuen er malet med LADY Pure Color 1453 Bomull. Lister og detaljer er malet med 11173 Humble Yellow.

Farvevalget i stuen er varmt og roligt. Den bløde nuance på panelet får det til at føles, som om den omfavner rummet. Den samme farve er brugt i loftet for at skabe en huleagtig stemning. I tråd med Idas indretningsstil er udsmykningen meget enkel, og hver genstand er nøje udvalgt.

Hvis en farve ikke virker, så mærker jeg det med det samme! Så må jeg male om.

Blåt soveværelse, der inspirerer til ro

Ida ønskede en omsluttende og afslappende atmosfære i soveværelset – et sted, hvor man kan sænke skuldrene, og hvor det er rart at være! Væggene blev malet med LADY Pure Color i 5030 St. Pauls Blue, som er en mørk klassiker, der hjælper med at skabe en følelse af behagelig ro.

Soverommet er malt med 5030 St Pauls Blue

Et smukt og omsluttende soveværelse malet i den klassiske blå tone 5030 St. Pauls Blue. Denne mørke nuance har en blød undertone af grå – med et smukt grønligt strejf!

Mange foretrækker naturlige nuancer, gerne blå eller grønne, i soveværelset – og især de lidt mørkere nuancer. Så føles det, som om vi kravler ind i en dejlig og omsluttende hule, når vi skal sove.

Soverommet er malt med 5030 St Pauls Blue

Christina Sunneklep
Christina Sunneklep

Christina Sunneklep

Naturlige farvekombinationer med nabofarver

Det nye farvekort CANVAS fra Jotun LADY indeholder nye, inspirerende farvetoner og gode tips til, hvordan du kan skabe behagelige…

Tilfør rummet karakter med komplementær-farver

Det nye farvekort fra Jotun LADY – CANVAS – indeholder nye, smukke farvenuancer, der er inspireret af naturen!  Her kan…

Monokrom farveharmoni

Det nye farvekort fra Jotun LADY – CANVAS – indeholder mange flotte, nye farvekombinationer og gode tips til, hvordan du…

Nyt farvekort fra LADY – CANVAS!

Jotun LADY lancerer nyt globalt farvekort til 2024 med titlen CANVAS. Her kan du gå på opdagelse i de forskellige…

Dette er farverne for 2023

Skønt soveværelse med nymalede vægge, der er malet med farven LADY 1520 Cheerful Peach. Planlægger eller drømmer du om at…

Nyt farvekort fra LADY — STORIES

LADY lancerer nyt globalt farvekort til 2023! Farvekortet med navnet STORIES indeholder tre inspirerende farvepaletter, der bidrager til at skabe…