Hvordan man kombinerer tone-i-tone farver!

Hvordan man kombinerer tone-i-tone farver!

En farvekombination med forskellige nuancer af samme farve er virkelig lækkert! Her er væggene malet med LADY Pure Color 20143 Lively Red, og dør og lister med LADY Supreme Finish Superblank 20144 Grounded Red.  

Tone-i-tone farver

En af de letteste måder at kombinere farver på er, at bruge farver indenfor samme nuance, også kendt som tone-i-tone farver eller farver fra samme farvefamilie. Man tager udgangspunkt i en farve fra farvecirkelen. For eksempel Y30R, som er den sidste del af NCS koden.

Derefter finder man farver med samme kulørte tone men med en anden nuance og farvestyrke. Det vil sige, at farverne kan være både lyse, mellemtonet eller stærkt kulørt men med tonen Y30R som et fælles udgangspunkt.

Lær mere om hvordan du læser NCS koder!

Med en sådan farvekombination får du et harmonisk og elegant udtryk med trygge og diskrete farveovergange.

ton-i-ton farger

Et eksempel på dette er farverne LADY 2024 Senses og LADY 20120 Organic Red. Disse farver har hhv. NCS kode S3010-Y50R og 4914-Y55R,

Kulørte farver

Selvom farverne ikke har den helt samme kulørte tone, vil de æstetisk set alligevel fungere rigtig godt sammen. Med en sådan farvekombination får man et harmonisk og elegant udtryk med trygge og diskrete farveovergange.

Mange kombinerer i dag farver ved brug af denne metode uden at tænke over det. Rigtig mange af os er på et eller andet tidspunkt faldet over en farve, lad os sige en grå farve, og derefter brugt en lysere og en mørkere udgave af samme farve for at skabe en helhed.

Farver som 1024 Tidløs, 1973 Anitkkgrå, 1032 Grå Harmoni, 1462 Grå Skifer og 1434 Elegant er gode eksempler på farver, som er ens kulørte farver:

 

 

I LADYs farvekort finder man eksempler på, hvor de grå toner 1462 Grå Skifer og 1434 Elegant er brugt sammen:

Curious Mind + Elegant og Grå Skifer

En smal stribe i mørkegrå, 1434 Elegant – tone-i-tone med den nederste del af væggen, i den lidt lysere gulagtige grå, 1462 Grå Skifer. En cool og maskulin kombination sammen med LADY Wonderwall 11174 Curious Mind – som er den øverste farve.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Smuk, mat og robust
 • Garanti for dækkeevne
 • Ekstremt slidstærk
 • Meget smudsafvisende

Tips om at kombinere ens kulørte toner

Se filmen og få endnu flere råd her!

Kulørte tone-i-tone nuancer

Vi har også flere kulørte eksempler som 20143 Lively Red og 20144 Grounded Red. De er også kulørte toner i samme kategori og komplementerer hinanden utrolig godt. Ved at lege med forskellige glansgrader får man endnu en dimension frem, og kan gøre indretningen endnu mere lækker.

to-i-ton fargesetting

Væggene er malet med LADY Pure Color 20143 Lively Red, og dør og lister med LADY Supreme Finish Superblank 20144 Grounded Red. Læg også mærke til det matte loft; LADY Perfection 9918 Klassisk Hvit.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermat eksklusivt udseende
 • Unik farveoplevelse
 • Slidstærk
 • Dækgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveræn finish – selv på døre og lister
 • Ekstremt slidstærk
 • Suveræn sammenflydning
 • Mat, Silkemat, Halvblank, Superblank

Her har vi leget med kulørte farver og farvefelter, men beholdt en mat glansgrad hele vejen. Dette kan også skabe en lækker effekt!

Fine fargefelter!

Den lyseste grønne farve er 7629 Antique Green – og den mørkeste er 7613 Northern Mystic. Væggen er malet supermat med LADY Pure Color og døren med LADY Supreme Finish Mat.

Flere smukke kombinationer!

Nye blåfarger fra Jotun LADY

Her har vi kombineret 5455 Industrial Blue og 5044 Blåis. (Blåis er den lyseste dvs. farven på højre side)

En af vores nyeste farver, 11175 Adventure, er så smuk i tone-i-tone kombination med 12083 Devine!

ton-i-ton farger

Med LADY Wonderwall 11175 Adventure kan du være tryg ved at væggene holder sig smukke! Med en bekymring mindre kan du drømme dig væk, og tænke på din næste rejsedestination! 

På billedet til højre er skabsdørene malet med LADY Supreme Finish Halvblank 12083 Devine.

 

Avatar
Avatar

Silje

Inde

Tidløs og herskabelig elegance hos Ida

Den danske indretningsarkitekt Ida Dalgaard-Thestrup har renoveret et herskabeligt hus fra 1907. Kom ind, og lad dig inspirere af de…

Inde

Brystpanel så let som en leg!

Vil du gerne have et smukt brystpanel? Få tips til, hvordan du gør! Udsmyk væggene Vil du gerne have en…

Inde

Hjemme hos stylisterne Jannicke og Alessandro

Stylisterne Jannicke Kråkvik og Alessandro D’Orazio har renoveret lejligheden med de matteste, sobre overflader. Dørene er malet med den nye…

Endnu mattere glansgrad – til træ og paneler!

Endnu mattere glansgrad til træ og paneler! Nyheden LADY Supreme Finish Pure Matt er blevet fornyet med bedre påføringsegenskaber og…

Inde

Årets farver 2022 – her er farvetendenserne!

Hvad bliver årets farver i 2022? Vi har spurgt Jotuns skandinaviske farvechef, Nina Klæboe Mørkve, hvilke tendenser hun ser i…

Sådan gør du, når du er færdig med at male!

Pas godt på maleudstyret, når du er færdig med at male! Her males vindueskarmene med LADY Supreme Finish 6378 Iconic, halvblank….