Mat eller blank – hvilken glansgrad skal du vælge?

Mat eller blank – hvilken glansgrad skal du vælge?

Lækker farvesymfoni på eksklusivt panel! Rummet foran er malet med LADY Supreme Finish Silkemat 7629 Antique Green. Døren fremhæves med halvblank glans i farven 12078 Comfort Grey. Rummet i baggrunden er malet halvblank med den lysere grønne nuance 7628 Treasure.

Leg med forskellige glansgrader!

Kombinationen af forkellige glansgrader skaber en spændende og lækker indretning. Dette kan du for eksempel skabe ved at male døre eller lister i forskellige glansgrader.

Kontraster med glansgrader

Døren er malet med LADY Supreme Finish Halvblank – i den dæmpede ferskennuance 12083 Devine – og væggen bagerst er malet silkemat i samme farve. Væggen foran er malet i en mat glansgrad i farven 1024 Tidløs

LADY Supreme Finish er markedets bedste maling til panelvægge, døre, lister og møbler. LADY Supreme Finish findes i fire forskellige glansgrader, som giver plads til en kontrastrig eller ensartet stil.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ekstremt slidstærk
 • Mat, Silkemat, Halvblank, Superblank
 • Suveræn sammenflydning
 • Suveræn finish –selv på døre og lister

Mat mod mat

Ved at male døre, vinduer, lister eller lignende i træ med LADY Supreme Finish Mat, og de glatte vægge supermatte med LADY Pure Color Mat, så fremstår rummet sobert og lækkert.

Matt mot mattMat mod mat giver et sobert udtryk. Her er hylderne malet med LADY Supreme Finish Mat i farven 12074 Peachy, og væggen er malet supermat med LADY Pure Color 12075 Soothing Beige.

Tips til brug af forskellige glansgrader

Mattere maling giver mindre genskin og man får et lunere og mere blødt udtryk. Mat maling dæmper også ujævnheder bedre en blankere maling – og er derfor god at bruge, da man lidt nemmere kommere frem til et smukt resultat. Dette er godt tips at tage med sig, specielt hvis du skal male en panelvæg som kan have ujævnheder.

Det er mest almindeligt at bruge mat maling til loftet for at dæmpe genskin. Har du et loft med paneler, så vil du få et smukt resultat med LADY Supreme Finish Mat.

En blankere maling egner sig godt til glatte og jævne flader. Døre eller lister er et godt eksempel på flader, som er lækre med en blankere glansgrad. For et varigt og perfekt resultet, så vil man aldrig fortryde, at man har været grundig med grundarbejdet.

Jo højere glansgrad på malingen desto mere reflekteres lyset

Superblank panel

Luksuriøst panel i superblank finish! LADY Supreme Finish Superblank i farven 12078 Comfort Grey.

Skab kontraster

Kontrasten mellem matte og blankere flader giver en spændende stil i indretningen. Vælg blandt en eller flere af disse glansgrader i LADY Supreme Finish: Mat, Silkemat, Halvblank og Superblank. Hvis du bruger samme farve med forskellig glansgrad i samme rum, så opnår du fine overgange som sammen skaber en flot helhed i rummet. En supermat væg malet med LADY Pure Color og døre eller lister malet med LADY Supreme Finish Superblank, tilfører rummet spændende og elegante kontraster.

Nederst er væggen malet med LADY Supreme Finish Silkemat – og skabet i superblank glans – i farven 7613 Northern Mystic. Den glatte væg øverst er malet supermat med LADY Pure Color – og hylden med LADY Supreme Finish Mat – begge dele i farven 12076 Modern Beige

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermat eksklusivt udseende
 • Unik farveoplevelse
 • Slidstærk
 • Dækgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ekstremt slidstærk
 • Mat, Silkemat, Halvblank, Superblank
 • Suveræn sammenflydning
 • Suveræn finish –selv på døre og lister

Højere glansgrad fremhæver detaljer!

Et andet tips er at male møbler som f.eks. et bord eller en stol i LADY Supreme Finish Superblank. På den måde kan du få flotte detaljer, som bliver fremhævet i rummet.

Jotun LADY Fargekart 2019

Eksklusiv finish med LADY Supreme Finish Halvblank 7629 Antique Green.

Mat maling dæmper ujævnheder bedre end blankere maling

Silkematt panel

Silkemat og lækkert panel med LADY Supreme Finish 10290 Soft Touch. Indretningsdetaljerne i rummet fremhæves på en elegant måde mod en mat baggrund. 

Silkemat finish eller halvblank elegance

LADY Supreme Finish Silkemat på vægpanelet giver som navnet siger en smuk silkemat overflade.

LADY Supreme Finish Halvblank giver et elegant udseende. Ikke for meget og ikke for lidt, men lige tilpas til at kunne fremhæve enkelte detaljer på en smuk måde. Nogen gange skal der ikke så meget til for at skabe den lille forskel. Det handler kun om små glansforskelle.

LADY sikrer et vakkert resultat

Døren er malet med LADY Supreme Finish 7629 Antique Green og 7613 Northern Mystic – og væggen i de samme farver med supermatte LADY Pure Color.

Knastlak og grundning i et og samme strøg

Selv de bedste malinger er afhængige af et godt grundarbejde. Derfor har vi forbedret vores grundning, og gjort forarbejdet enklere for dig ved at lave et kombinationsprodukt med knastlak og grunding i et. Selvom panelet er nyt eller gammelt, så skal knasterne forsegles inden overmaling. Så undgår du misfarvning og gule knastmærker, noget som ikke er særlig pænt på lyse og nymalede paneler og lister.

 Jotun Kvist- og sperregrunning

Jotun KNAST- og spÆrregrunDing

 • Isolerer knaster og misfarvet underlag
 • Kvistlak og grunding i et
 • Spærrer nikotin, sod og knaster
Avatar
Avatar

Silje

Inde

Brystpanel så let som en leg!

Vil du gerne have et smukt brystpanel? Få tips til, hvordan du gør! Udsmyk væggene Vil du gerne have en…

Inde

Hjemme hos stylisterne Jannicke og Alessandro

Stylisterne Jannicke Kråkvik og Alessandro D’Orazio har renoveret lejligheden med de matteste, sobre overflader. Dørene er malet med den nye…

Inde

Årets farver 2022 – her er farvetendenserne!

Hvad bliver årets farver i 2022? Vi har spurgt Jotuns skandinaviske farvechef, Nina Klæboe Mørkve, hvilke tendenser hun ser i…

Inde

Nye farver i LADY Minerals Kalkmaling

 – Nu fås der mange nye farver i LADY Minerals kalkmaling og LADY Minerals Revive! – Se alle farverne her! Billede ovenfor:…

Inde

Rustikke, rå og ærlige farver

Rustikke farver og overflader omslutter os i farvetemaet “EMBRACE”.  En farvepalet i perfekt balance. Den er dæmpet og jordnær og…

Inde

Beroligende farver i smukt samspil

Beroligende farver giver plads til refleksion og samhørighed. Farvepaletten “CHERISH” inspirerer til bløde kombinationer. Billede ovenfor: Væg: LADY Wonderwall 12182…