Ny lejlighed i lune farver

Ny lejlighed i lune farver

Den nyistandsatte stue fik farven LADY Pure Color i farven 10678 SpaceCandidthatTsutsumi og Alexandra Hoang er søstre, og med-grundlæggere af livstilshjemmesiden Candid That (I Can & I Did), en platform for digitalt indhold af mode, skønhed og rejser for den karrierebevidste kvinde. Pigerne har bl.a. vundet en pris til Vixen Influencer Awards, rejst verden rundt, arbejdet med store internationale brands og boet et par år i Australien. Da lejligheden på Majorstuen skulle istandsættes malede pigerne selv lejligheden i samarbejde med Jotun.  

Tekst og billeder i dette indlæg er skrevet Tsutsumi og Alexandra Hoang.

En frisk start!

Vores hjørnelejlighed ligger i en 134 år gammel bygård på Majorstuen. Der er næsten 3 meter til loftet med stuk, høje lister og dagslys fra tre retninger. Her er meget fransk og herskabeligt! Vi har et arbejde, som lader os rejse verden rundt, og har derfor de sidste par år flyttet meget. Det er derfor rigtig dejligt nu, at kunne komme hjem til noget, som er trygt og stabilt – og noget som er vores helt eget.Candidthat - ny leilighetPigerne testede mange forskellige farver for at finde den perfekte farvepalette. Et godt tip! Mal flere felter og vurder farverne i det rum du skal male.

Farvepaletten til vores nye hjem

Vi har kigget i utallige interiør magasiner, lavet mood boards fra Jotuns farvekort, og matchet dette med stofprøver for sofa og sildebensparket. Vi ville have en farvepalette, som passede til alle elementer i indretningen. Det skulle være varmt og indbydende samtidig med, at det skulle være elegant og sofistikeret.

Candidthat - ny leilighet

Stuen er malet med kalkmalingen LADY Minerals 12075 Soothing Beige.

 LADY Minerals

LADY Minerals

  • Levende kalkmat overflade
  • Unikt farveudtryk
  • Let at male med
  • Dækgaranti

Sådan så det ud før!

I vores tidligere lejlighed i Sydney var indretningen præget af kontraster, mønstre og print. Vi havde lige flyttet til et nyt land, og ville lave et statement, som fortalte hvem vi var. Hvordan vi tænkte, så ud, arbejdede og indrettede var alle faktorer som påvirkede os. Med hvide vægge var der mere plads til møbler, men så var det også bare det. Meget hvidt, og meget lidt personligt.Candidthat - ny leilighet

De lune farver har gjort en magisk forskel i lejligheden. (Før-billederne er fra salgsannoncen) 

Den unikke kalkmaling er behagelig for øjet og giver stuen personlighed.

Vores eget kunstgalleri

LADY 12075 Soothing Beige er en dæmpet og dejlig farve i kalkmaling. Den ser virkelig lækker ud på væggen, og ændrer farve i sammenspil med dagslyset. Den unikke kalkmaling er behagelig for øjet og giver stuen personlighed. For os var det vigtigt, at stuen var inspirerende, og at den også skulle passe til en kreativ produktion. Med en neutral farvepalette kunne den unikke designlampe fra Room21 blive fremhævet og være midtpunkt. Vi havde hele tiden forestillet os, at lejligheden skulle se ud som et art gallery, og har bl.a. dekoreret den med abstrakte vaser fra Jonathan Adler og gulddetaljer på både lamper, bordben og billederammer. Nu hvor jeg ser tilbage, havde det ikke været så tosset, at der havde været paneler på konstratvæggen. Det havde været en flot udsmykning!

Candidthat - ny leilighetVæggen bag sofaen er malet med LADY Minerals kalkmaling i 12075 Soothing Beige, mens resten af rummet er malet med LADY Pure Color i farven 10678 Space.

Kreativ arbejdsplads

Da vi var på lejlighedsjagt var der flere kriterier. Hvordan er solforholdene? Store vinduer? Højt til loftet? Åben køkkenløsning? Med denne lejlighed kunne vi sætte flueben ved alle kriterier, og inden for ti minutter havde vi besluttet os, at den lejlighed skulle blive vores. Vi kan virkelig godt lide en åben køkkenløsning, men vi har visuelt seperaret spiseområdet fra sofaområdet med en ændring i malingen, da vi ikke altid arbejder ude, så vi har brug for at kunne arbejde ved spisebordet. Hovedvæggen er som nævnt Soothing Beige, og resterende vægge er malet med Space.

Candidthat - ny leilighetLADY Pure Color 10678 Space er så lækker. Den er rolig i farven og blender fint sammen med loft og vinduer, rummet ser større ud. Sildebensparketten komplimenterer det lyse interiør.

Farvevalg til loft og lister

Til at begynde med ville vi enten have 7236 Chi eller 9918 Klassisk Hvit som hvid maling. For os var det vigtigt, at hvid faktisk var hvid, og ikke havde en blå eller rød undertone. Jotuns farveekspert anbefalede os at vælge 1624 Letthet, da det passede bedre til beige toner. Vi var skeptiske, for det sidste vi ville var, at den hvide maling skulle fremstå beskidt eller gul, så vi skaffede os farveprøver for at teste det derhjemme. Da vi testede farverne på væggen, så vi hvordan 9918 Klassisk Hvit lignede rettelak. Det blev alt for koldt og upersonligt, så vi skiftede over til Letthet i LADY Pure Color Supermat. Det er en god idé, at forhøre sig med professionelle når det gælder forskellige farvenuancer, og er man usikker, så er det en god ide at teste farverne derhjemme.Candidthat - ny leilighet

Hvid er ikke bare hvid! LADY Perfection 1624 Letthet blev en perfekt nuance til loftet og matchede vægfarverne bedst!

 LADY Perfection

LADY Perfection

  • Dækgaranti
  • Stort farveudvalg
  • Smukt og skjoldfrit resultat
  • Enkel at påføre

Nye farver i gangen

Lister og døre er malet med LADY Supreme Finish Mat, som er specielt tilpasset overflader i træværk – og er derfor pænere og mere slidstærk på døre og karme. Dette vidste vi ikke på forhånd, og forstod ikke helt hvorfor resultatet ikke blev særlig pænt. Heldigvis kunne vi bare slibe lidt henover og male igen. Det er vigtigt at læse brugsanvisningen og tjekke for gode råd på nettet. Vi valgte at male med 1624 Letthet i hele gangen (væg: LADY Pure Colour), tak (LADY Perfection), døre og lister (LADY Supreme Finish).Candidthat - ny leilighetAlle flader i gangen blev malet med LADY 1624 Letthet. Væg; LADY Pure Colour, loft; LADY Perfection – og døre og lister med LADY Supreme Finish.Candidthat - ny leilighetGangen har fået et behageligt og dæmpet udtryk med nyt gulv og ny hvidfarve. 

Alexandras værelse

Til at starte med ville jeg have LADY Pure Colour Marrakesh i soveværelset. En utrolig fin farve med dejlige pigmenter og et smukt resultat. Men efter at jeg så kalkmalingen i stuen, så ombestemte jeg mig. Tsutsumi og jeg endte faktisk med at male vores soveværelser i næsten samme farve.

Vi har stadig en del ommøblering vi skal have lavet i soveværelserne, men vi vil hellere planlægge lidt efter lidt end at fylde soveværelser op med en masse forskelligt.  Candidthat - ny leilighetLADY Minerals 12075 Soothing Beige og LADY Pure Colour 12075 Soothing Beige. Candidthat - ny leilighet

På soveværelset ser jeg ofte hint af khaki, og det synes jeg passer så flot sammen med brungrønne toner. Jeg skulle egentlig have haft kalkmaling i hele værelset, men endte op med kun på væggene. Soothing Beige er ligeså flot i supermat LADY Pure Color som i kalkmalingen LADY Minerals.

Tsutsumis soveværelse

Vi var på tur i solrige Los Angeles og besøgte Glossiers flagship store. Alt var i «millenial pink», og indretningen var lavet i sten og dekoreret med soltørrede planter; som et ekko fra Grand Canyon. Den varme ville jeg tage med tilbage til Oslo, og derfor faldt valget på LADY 10580 Soft Skin. Det er feminint, behageligt for øjet og har en utrolig fin beige nuance. Candidthat - ny leilighetLADY Pure Color 10580 Soft Skin.

LADY 10580 Soft SkinMale selv – eller få hjælp…?

Det var vigtigt, at lejlighed føltes som et hjem. Vi er usikre på om dette er en asiatisk ting, men for vores mor var det vigtigste altid, at selv male hjemmet før man flyttede ind. Det er vigtigt at få det gamle ud, og tilføje ny energi og starte et nyt kapitel med blanke ark og nye drømme.

Vores erfaring er, at jo mere arbejde du lægger i noget, jo mere sætter du pris på resultatet! Når man gør arbejdet selv må man smøre sig med tålmodighed.

Vi estimerede tre dage med at male selv, men det var ikke selve malingsarbejdet, som var det der var hårdest. Alt skull dækkes til, gamle lister skulle af, huller skulle spartles og overfladerne skulle slibes. Der var flere gange hvor vi tænkte at det hele var besværligt, og om nogen af tingene vi skulle gøre virkelig var nødvendigt.

Selvom det var udfordrende, så er vi virkelig glade for resultatet takket være hjælp fra venner og familie ♥ Hvad synes I om resultatet?

Tsutsumi og Alexandra Hoang

Avatar
Avatar

Silje

Naturlige farvekombinationer med nabofarver

Det nye farvekort CANVAS fra Jotun LADY indeholder nye, inspirerende farvetoner og gode tips til, hvordan du kan skabe behagelige…

Tilfør rummet karakter med komplementær-farver

Det nye farvekort fra Jotun LADY – CANVAS – indeholder nye, smukke farvenuancer, der er inspireret af naturen!  Her kan…

Monokrom farveharmoni

Det nye farvekort fra Jotun LADY – CANVAS – indeholder mange flotte, nye farvekombinationer og gode tips til, hvordan du…

Nyt farvekort fra LADY – CANVAS!

Jotun LADY lancerer nyt globalt farvekort til 2024 med titlen CANVAS. Her kan du gå på opdagelse i de forskellige…

Nye LADY Balance – endnu smukkere og lige så god for indeklimaet!

Hos Jotun tilbyder vi en række interiørmalinger, der passer til forskellige ønsker og behov. Den nye LADY Balance er vores…

Dette er farverne for 2023

Skønt soveværelse med nymalede vægge, der er malet med farven LADY 1520 Cheerful Peach. Planlægger eller drømmer du om at…