Rustikke, rå og ærlige farver

Rustikke, rå og ærlige farver

Rustikke farver og overflader omslutter os i farvetemaet “EMBRACE”. 

En farvepalet i perfekt balance. Den er dæmpet og jordnær og samtidig farverig og venlig.

Farver med plads til værdifulde øjeblikke

I det første tema i farvekortet TOGETHER har vi ladet os inspirere af naturlige farver, der omslutter os. Farvetemaet “EMBRACE” består af farver, der repræsenterer naturlige elementer såsom jord, sand, ørken, jern og rust. Ved at omgive os med naturlige detaljer i interiøret får vi det bedre. Det får os til at føle en helt særlig glæde og harmoni.

– Gode minder kan vækkes til live med farver, siger Lisbeth Larsen, global farvechef hos Jotun. – En gulbeige nuance kan føre os tilbage til mormors køkken, og blågråt kan få minderne om dagene i sommerhuset til at strømme tilbage. På den måde kan farver være med til at skabe værdifulde øjeblikke.

Jotun-LADY-1909-Kalkoker-0280-Caravan

Inspireret af gyldne sandkorn. Væg: LADY Pure Color 1909 Kalkoker, bord: LADY Supreme Finish 0280 Caravan. – Højre billede: LADY Pure Color 1909 Kalkoker. Dette er dæmpet gul farve med en lang historie, der kommer ind i dit hjem med erfaring, varme og en fascinerende tilstedeværelse.

Naturlige farver omslutter os og giver plads til livets mange unikke øjeblikke.

Skønheden i det uperfekte

Mange genkender glæden ved det enkle og uperfekte, og i denne stilretning værdsættes skønheden ved det varige og rustikke. – Vi tager vare på gamle ting og historiske elementer og bringer det ind i arkitekturen og interiøret,” fortæller Lisbeth Larsen. – Vi sætter gerne gamle møbelskatte sammen med nyt interiør i en smuk kombination. Indretningen skal fremstå uhøjtidelig og personlig og gerne krydres med unikke møbler eller kunst.

Asketiske og enkle værdier indføres i indretningen via træværk og tekstiler. Overfladerne er rå og indbyder til berøring, og formerne er enkle og organiske. Originale detaljer og forskellige træsorter i solid håndværksmæssig udførelse.

JOTUN_LADY_11130-Shade

Væg: LADY Pure Color 11130 Shade – varm, gråbeige og naturlig. – Møblerne, der kendetegner denne stil, er af høj kvalitet og fremstillet af gode, naturlige materialer, som nærmest kan holde evigt. Det er ofte ting og møbler, der er arvet – eller kan gå i arv.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermat, eksklusivt udseende
 • Unik farveoplevelse
 • Slidstærk
 • Garanti for dækkeevne

Dæmpet – og alligevel farverig

I denne stilretning er farvepaletten dæmpet og jordnær, og den naturlige sammensætning er afstemt og behagelig. Farvepaletten “EMBRACE” består af rustikke nuancer af jord og sten, der udstråler ro og tryghed. Denne palet er også dynamisk og farverig med nuancer lige fra dyb rustrød, til okker, gulbeige og et gråblåt strejf.

JOTUN_LADY_5516-Iron-Blue

LADY Pure Color 5516 Iron Blue. – Dette er en stærk blå nuance med et gråligt udtryk, der giver farvenuancen et lidt råt og industrielt look. 

Disse smukke farver får en ekstra dimension, når du maler med LADY Pure Color, der giver væggene et supermat og eksklusivt look. Unik farvegengivelse understreger et sobert og sanseligt udtryk.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermat, eksklusivt udseende
 • Unik farveoplevelse
 • Slidstærk
 • Garanti for dækkeevne

En rå farvepalet med rustikke farver

I dette tema er det de kolde farver, der møder de varme og gyldne nuancer. Farvepaletten har en dynamik, der er farverig, men samtidig afstemt og behagelig. Der er mange kombinationsmuligheder, og hvor kontrastrig farvesammensætningen skal være afgøres af, hvilke farver du vælger at sammensætte.

En rå og tøff fargepalett som både kan gi en gyllen base, og sterkere kontraster i fargesettingen, om du ønsker det.

Ru overflader med kalkmaling

Temaet åbner op for rustikke detaljer og de mere ru overflader til væggene, som du får med kalkmalingen LADY Minerals. Det uperfekte udtryk ses som noget positivt, og farverne skaber en rar, varm og tryg atmosfære.

JOTUN_LADY-Minerals_1303-Observe

En perfekt kombination af rustikke farver og overflader med LADY Minerals-kalkmalingen 1303 Observe. 

 LADY Minerals Kalkmaling

LADY Minerals Kalkmaling

 • Levende, kalkmat udseende
 • Unikt farveudtryk
 • Nem at male med
 • Garanti for dækkeevne

Mens kalkmaling er beregnet til glatte vægge, kan vægfornyeren  LADY Minerals Revive være et fremragende alternativ til dig, der ønsker at glatte og udjævne vægge med glasvæv eller andet ujævnt underlag. Læs mere om dette produkt på vores hjemmesider!

Læs mere om Playful den energiske og farverige farvepalet.

Læs mere om Cherish paletten med beroligende pasteller og varme neutrale.

Barbro
Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang tids erfaring med interiør og farver. Hun arbejder med udviklingen af Jotuns mange farvekort. Via forskelligt samarbejde om design, messer og renoveringsprogrammer skaber hun inspiration til fornyelse af dit hjem.

Nyt farvekort fra LADY – CANVAS!

Jotun LADY lancerer nyt globalt farvekort til 2024 med titlen CANVAS. Her kan du gå på opdagelse i de forskellige…

Nye LADY Balance – endnu smukkere og lige så god for indeklimaet!

Hos Jotun tilbyder vi en række interiørmalinger, der passer til forskellige ønsker og behov. Den nye LADY Balance er vores…

Dette er farverne for 2023

Skønt soveværelse med nymalede vægge, der er malet med farven LADY 1520 Cheerful Peach. Planlægger eller drømmer du om at…

Inde

Tidløs og herskabelig elegance hos Ida

Den danske indretningsarkitekt Ida Dalgaard-Thestrup har renoveret et herskabeligt hus fra 1907. Kom ind, og lad dig inspirere af de…