Monokrom farveharmoni

Monokrom farveharmoni

Det nye farvekort fra Jotun LADY – CANVAS – indeholder mange flotte, nye farvekombinationer og gode tips til, hvordan du skaber beroligende og harmoniske udtryk med monokrom farvesætning – eller ved at farvesætte tone-i-tone, der er et begreb, som mange kender.

Billedet ovenfor: Lad dig inspirere af en grøn symfoni af farvekombinationer. Den forreste væg er malet med LADY Pure Color 7685 Subtle Green. Væggen i det inderste rum er malet med LADY Pure Color i farven 7386 Pistachio. Listeværket er malet med LADY Supreme Finish i farven 7686 Mindful Green og vinduet med LADY Supreme Finish i farven 9918 Klassisk Hvit. Bemærk loftet, der er malet i farven 7685 Subtle Green med loftsmalingen LADY Perfection.

Den største kunstner af alle er naturen. Her kan vi alle finde inspiration til god og harmonisk farvesætning i hjemmet. Naturen er frisk og frodig, og den byder på et væld af omskiftelige, grønne farvenuancer.

Hvad er monokrom farvesætning?

Monokrom farvesætning lyder måske kompliceret, men det er faktisk en af de mest almindelige metoder, vi bruger, når vi farvesætter hjemmet. Mange kender udtrykket tone-i-tone, og det går faktisk ud på det samme.

Fargesirkel_monokrom fargesetting

En monokrom farvepalet, der ofte beskrives som tone-i tone, består af farver fra samme farvefamilie, men med forskellige nuancer. Det sikrer, at du får en gennemgående farvepalet med sikre og diskrete farveovergange i de forskellige rum.

Sådan gør du

Du bestemmer dig for en farve, du kan lide. Start med at finde farvenuancen til væggene i det rum, der skal males, da det bliver den dominerende farve. Derefter finder du lysere og mørkere varianter af den valgte farve, som du kan bruge på listeværk, døre, på loftet samt i tilstødende rum, hvor døren ofte står åben.

LADY 7686 Mindful Green, LADY 7685 Subtle Green og LADY 8493 Green Tea

Det er Jotuns dygtige farveteam, der ledes af vores globale farvechef Lisbeth Larsen, som har sammensat denne farveretning bestående af blide og meditative tone-i-tone nuancer. Her ser du en harmonisk palet med grønne toner – 7686 Mindful Green, 7685 Subtle Green og 8493 Green Tea.

Skab harmoni med grønne farvekombinationer

Den grønne farvefamilie er som skabt til monokrom farvesætning. Sammen giver de grønne nuancer, lige fra de meget sarte pasteller til de dybere grønne nuancer, umiddelbart associationer til de nordiske skoves meditative ro.

LADY 7685 Subtle Green, LADY 7686 Mindful Green

Blid farveharmoni med to smukke grønne toner. Væggen er malet med LADY Pure Color i farven 7685 Subtle Green, mens listerne er malet med LADY Supreme Finish i farven 7686 Mindful Green. Vinduet er malet med LADY Supreme Finish i farven 9918 Klassisk Hvit.

Vælger du en palet bestående af grønne nuancer, får du rum med en afslappende atmosfære. En grøn palet, der har rødder i naturen, genskaber den ro, du kan finde i en lysning i skoven, og stemningen i hjemmet bliver både let og frisk – og beroligende.

LADY 7386 Pistachio, LADY 7685 Subtle Green, LADY 7686 Mindful Green

Monokrom farvesætning, dvs. tone-i-tone kombinationer, sikrer, at du får en helhedsorienteret farvepalet med sikre, diskrete farveovergange i de forskellige rum. Her ser du pastelfarven LADY 7386 Pistacchio i forgrunden. Væggen bagved er malet med LADY Pure Color i farven 7685 Subtle Green, mens dørkarmene er malet med LADY Supreme Finish i den mørkere nuance 7686 Mindful Green.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • supermat, eksklusivt udseende
 • unik farveoplevelse
 • slidstærk
 • garanti for dækkeevne

Grønne nuancer skaber umiddelbart associationer til naturens ro og giver rum med en afslappende atmosfære.

LADY Supreme Finish 8493 Green Tea, LADY Sheer Grey, LADY 7685 Subtle Green

Diskrete, grønne farvekombinationer: Det smukke panel er malet med LADY Supreme Finish i farven 8493 Green Tea, og den supermatte væg er malet med LADY Pure Color i farven 12077 Sheer Grey. Bemærk loftet, der er diskret farvesat med 7685 Subtle Green, som er en lidt mørkere grøn nuance end den, der bruges på panelerne. Sammen skaber de en harmonisk, omsluttende atmosfære.

Pastelgrøn farvenyhed – den smukke 7638 Pistacchio

Der er flere smukke farvenyheder i farvekortet CANVAS, og LADY 7638 Pistachio er en pastelgrøn nyhed, der vil glæde mange!

Denne friske nuance er en blød, næsten gullig grøn tone. Den fremstår især frisk kombineret med de mere dæmpede farver 7685 Subtle Green og 7686 Mindful Green. Sammen skaber dette grønne trekløver en fredfyldt, monokrom palet, der er hentet direkte fra skovens dybe stille ro.

 

LADY 7638 Pistachio

En frisk nyhed: Den legende, næsten gullig grønne tone LADY 7638 Pistachio vil glæde mange! Nuancen skaber en spændende dynamik i rummet – uanset om den bruges alene eller sammen med andre tone-i-tone nuancer.

Varme brune farvekombinationer

Det er ikke kun den grønne farvefamilie, der egner sit godt til en naturlig og monokrom farvesætning. Husk, at naturen byder på langt flere farver end grøn!

Hvis du ønsker en blød, omsluttende og sofistikeret atmosfære, kan du lade dig inspirere af varme kombinationer med den brune og beige farvefamilie. Lige fra den dybe brune tone 12291 Soft Brown og den lette gyldenbrune tone 1632 Rock Sugar til den taktile klassiker 12075 Soothing Beige kan brune og beige toner mikses og matches for at skabe en nuanceret indretning, der udstråler varme og komfort.

 

LADY 12291 Soft Brown, LADY 1632 Rock Sugar, LADY 12075 Soothing Beige

En fløjlsblød, brun elegance, der får ethvert rum til at føles varmt og rart! Fra den dybe brune tone 12291 Soft Brown på den øverste del væggen til den lette gyldenbrune tone 1632 Rock Sugar på den nederste del af væggen og den lyse klassiker 12075 Soothing Beige inde i hyldesektionen – brune og beige farvekombinationer kan sammensættes for at skabe en indretning, der er rig på nuancer, varme og komfort. Her er væggene malet med LADY Pure Color, der er vores matteste maling nogensinde, mens hylderne er malet med LADY Supreme Finish.

Varme brune farvekombinationer giver et omsluttende, varmt og blødt rum. Husk, at kulørstærke farver, såsom 12291 Soft Brown og 1632 Rock Sugar, egner sig specielt godt til LADY Pure Color, når der ønskes et helmat, eksklusivt farveudtryk.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • supermat, eksklusivt udseende
 • unik farveoplevelse
 • slidstærk
 • garanti for dækkeevne

LADY 1632 Rock Sugar

Den fløjlsbløde brune tone LADY 1632 Rock Sugar er især smuk kombineret med naturlige indretningsdetaljer – bemærk, hvordan de naturlige røde nuancer i træet fremhæver varmen i Rock Sugar.

 

LADY 12291 Soft Brown

Den smukke nyhed LADY 12291 Soft Brown vil tilføre ethvert rum varme og elegance, både når den bruges alene og sammen med tone-i-tone nuancer. Væggen er malet med LADY Pure Color, der er vores matteste maling nogensinde, og som sikrer et eksklusivt, supermat farveudtryk.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • supermat, eksklusivt udseende
 • unik farveoplevelse
 • slidstærk
 • garanti for dækkeevne 

Leg med nuancer!

Tone-i-tone paletter er meget naturlige og skaber ofte rolige og meditative farveudtryk. Det er dog stadig muligt at lege med nuancerne for at tilføre indretningen mere spænding og kontrast.

Hvis du kombinerer farver i samme kulørtone, dvs. samme farve, men med forskellig intensitet, kan du skabe et harmonisk, men spændende udtryk! På billedet nedenfor kan du se, hvad der sker, når den dristige nyhed 20217 Muted Coral møder den sarte rosa tone 2224 Indi Pink.

LADY 12075 Soothing Beige, LADY 20217 Muted Coral. LADY 2224 Indi Pink

Til en dristig, men alligevel frisk og skøn farvekombination! Her ser du, hvad der sker, når to farver i samme kulørtone, men med forskellig intensitet, mødes i indretningen. Du har måske ikke tænkt over, at rød og rosa er samme farve! Rosa er en rød tone, der er blandet med meget hvidt! Når den dristige nyhed Muted Coral møder den sarte rosa tone Indi Pink, må varmen vige pladsen for et køligere og mere kontrastfyldt udtryk. Den første væg er malet med LADY Pure Color i farven 12075 Soothing Beige og listeværket med 20217 Muted Coral. Det inderste rum er malet med 2224 Indi Pink – væggen med LADY Pure Color og panelet med LADY Supreme Finish.

 

Leg med nuancerne for at tilføre indretningen mere spænding og kontrast.

LADY 2224 Indi Pink

Nyheden 2224 Indi Pink er en diskret og sart, men alligevel kulørstærk rosa tone. Her er væggen malet med LADY Pure Color og panelet med LADY Supreme Finish – begge i farven 2224 Indi Pink.

Skab et smukt udtryk, der holder

Vælg smukke farver, der holder, med LADYs farver og vores mest holdbare malinger – LADY Pure Color, LADY Supreme Finish og LADY Wonderwall. Kombinationen af smukke farvepaletter og kvalitetsmaling fra Jotun LADY gør det let at forny hjemmet og passe på det, du har.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • supermat, eksklusivt udseende
 • unik farveoplevelse
 • slidstærk
 • garanti for dækkeevne

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • varigt smukt, mat udseende
 • ekstremt slidstærk
 • meget smudsafvisende
 • garanti for dækkeevne

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Endnu smukkere finish – selv på døre og lister
 • Ekstremt slidstærk
 • Suveræn sammenflydning
 • Pure Mat, Silkemat, Halvblank, Superblank

Udforsk det nye farvekort CANVAS

De farver, vi omgiver os med, har større betydning end nogensinde før – både når det gælder, hvad de fortæller om os, og hvordan de beriger stemningen i vores hjem. Her kan du udforske flere af de forskellige farveretninger i det nye farvekort CANVAS:

Læs mere om nabofarver.

Læs mere om komplementærfarver.

Læs mere om neutrale farvepaletter.

 

Det nye farvekort er på vej ud i butikkerne – og farverne fås hos vores forhandlere fra uge 35.

 

Styling: Kråkvik/DÓrazio

Foto: Anders Schønnemann

 

 

 

 

Christina Sunneklep
Christina Sunneklep

Christina Sunneklep

Naturlige farvekombinationer med nabofarver

Det nye farvekort CANVAS fra Jotun LADY indeholder nye, inspirerende farvetoner og gode tips til, hvordan du kan skabe behagelige…

Tilfør rummet karakter med komplementær-farver

Det nye farvekort fra Jotun LADY – CANVAS – indeholder nye, smukke farvenuancer, der er inspireret af naturen!  Her kan…

Nyt farvekort fra LADY – CANVAS!

Jotun LADY lancerer nyt globalt farvekort til 2024 med titlen CANVAS. Her kan du gå på opdagelse i de forskellige…

Dette er farverne for 2023

Skønt soveværelse med nymalede vægge, der er malet med farven LADY 1520 Cheerful Peach. Planlægger eller drømmer du om at…

Inde

Tidløs og herskabelig elegance hos Ida

Den danske indretningsarkitekt Ida Dalgaard-Thestrup har renoveret et herskabeligt hus fra 1907. Kom ind, og lad dig inspirere af de…

Nyt farvekort fra LADY — STORIES

LADY lancerer nyt globalt farvekort til 2023! Farvekortet med navnet STORIES indeholder tre inspirerende farvepaletter, der bidrager til at skabe…