Naturlige farvekombinationer med nabofarver

Naturlige farvekombinationer med nabofarver

Det nye farvekort CANVAS fra Jotun LADY indeholder nye, inspirerende farvetoner og gode tips til, hvordan du kan skabe behagelige farveudtryk ved at kombinere nabofarver!

På billedet: Skab bløde og optimistiske kombinationer ved at kombinere nabofarver som vist her. Skabet er malet med LADY Supreme Finish i farven 7386 Pistachio, og døren er malet med LADY Supreme Finish 1775 Fresh Pasta. Den lyse væg er malet med LADY Pure Color, som er vores matteste maling nogensinde, i farven 1622 Refleksjon.

Når nabofarver kombineres, skaber du en harmonisk atmosfære, der er kendetegnet af bløde overgange.

Hvad er nabofarver?

I farvekortet CANVAS fokuserer vi på farveteori for at give nogle enkle råd til dig, der skal renovere. En nem og brugervenlig regel er det, vi kalder nabofarver.

Nabofarver er farver, der ligger tæt på hinanden i farvecirklen uden at høre til samme farvefamilie – f.eks. gul og grøn, gul og orange eller blå og grøn. Brug af nabofarver er en nem måde at opnå en farverig, men alligevel helhedsorienteret farvesætning i hjemmet på.

Fargesirkel_nabofarger

Nabofarver kan enten være taget fra samme kvadrant eller samme halvcirkel. Jo større afstand farverne har i farvecirklen, jo større kontrast opnår du, når du kombinerer dem. Vi er mange, der naturligt drages af nabofarvernes bløde harmoni. Og det er ikke så underligt, for det er kombinationer, hvor det er rart at hvile øjnene!

LADY Pure Color 5081 Fabrikk

Det er Jotuns dygtige farveteam, der ledes af vores globale farvechef Lisbeth Larsen, som har sammensat dette farvetema bestående af harmoniske nabofarver. Her ser du, hvordan den smukke blå vase fremhæver intensiteten i den grønne blomsterstilk. Sammen tilfører de ekstra energi til et ellers neutralt interiør. Væggen er malet med LADY Pure Color i farven 5081 Fabrikk.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • supermat, eksklusivt udseende
 • unik farveoplevelse
 • slidstærk
 • garanti for dækkeevne

Frisk optimisme med gule og grønne kombinationer

Den klassiske kombination af nabofarverne gul og grøn fungerer godt ude i naturen – og i indretningen! Vi er især begejstrede for den bløde kombination af den pastelgule LADY 1775 Fresh Pasta og den smukke grønne tone LADY 8493 Green Tea. Sammen leder de tankerne hen på det bløde sollys, der knapt kan skimtes mellem det grønne løv på en varm sommerdag!

Den glade pastelfarve 1775 Fresh Pasta tilfører en optimistisk og markant karakter til ethvert rum. Når den kombineres med LADY 8493 Green Tea, skaber det associationer til blødt solskin, der filtreres gennem løv.

LADY Nabofarger

Den grønne væg er malet med LADY Pure Color i farven 8493 Green Tea. Den gule væg er malet med LADY Pure Color, som er vores matteste maling nogensinde, i farven 1775 Fresh Pasta.

Solens farve – gul – er ensbetydende med glæde, optimisme og liv. Selv de mest diskrete gule toner vil tilføre et rum opløftende energi.

LADY 1775 Fresh Pasta, LADY 7386 Pistacchio, 8493 Green Tea, LADY 9918 Klassisk Hvit.

Rare nabofarver i smuk harmoni. Den bløde, pastelgule nyhed LADY 1775 Fresh Pasta fungerer godt sammen med bløde grønne toner. Her ser du nyheden LADY 7386 Pistachio, 8493 Green Tea og den hvide neutrale tone LADY 9918 Klassisk Hvit.

Dybe, rustikke farvekombinationer

Det er ikke kun de lyse nabofarver, der spiller godt sammen – de dybere, mere kulørte nabofarver fungerer også godt, når de kombineres. Du kan opnå mere dybde i indretningen ved at kombinere en skarpere, gulgrøn tone med karakter, såsom LADY 0288 Mexico, med mørke, dæmpede grønne toner, såsom LADY 7685 Subtle Green og den mørkere LADY 7686 Mindful Green.

LADY 7685 Subtle Green, LADY 0288 Mexico LADY 7686 Mindful Green, LADY 7386 Pistacchio

En kombination af dybe nabofarver i grønt og gult giver rummet en jordnær forankring. Væggene i det yderste rum er malet med LADY Pure Color i farven 7685 Subtle Green, og listeværket er malet med LADY Supreme Finish i farven 7686 Mindful Green. Bemærk loftet, der er malet med LADY Perfection i den spændende gule tone 0288 Mexico. Væggen i det inderste rum er malet med den friske LADY 7386 Pistachio.

 

Vi er mange, der naturligt drages af nabofarvernes bløde harmoni. Og det er ikke så underligt, for her er det er rart at hvile øjnene!

Skab varme med nabofarver i form af jordfarver

Hvis du ønsker rum med en varm og jordnær atmosfære, kan du lade dig inspirere af farverne i farvecirklens gule og røde halvdel. Gul, rød og orange er en trio af smukke nabofarver, der sammen giver et rustikt og naturligt farveudtryk i hjemmet.

LADY 8583 Earthy Yellow, LADY 0288 Mexico, LADY 20217 Muted Coral

Sand, ørken og varmt, glødende sollys. De smukke gule toner 8583 Earthy Yellow og 0288 Mexico passer fint sammen, men tilføres varme og spændende energi med nabofarven 20217 Muted Coral.

Det smukke trekløver Earthy Yellow, Mexico og Muted Coral er en fin palet for alle, der ønsker en naturlig, upoleret og ærlig stil. Nuancerne giver dig mulighed for at indfange stemningen i fjerne ørkendale og solopgangens varme, næsten røde sollys. Sammen genopretter de forbindelsen til det naturlige og ægte, og lader os bringe styrke og stabilitet ind i hjemmet.

 

LADY 20217 Muted Coral

Den tidløse nyhed 20217 Muted Coral skaber varm og lun energi. Den er smuk alene – og skøn kombineret med de gule toner 8583 Earthy Yellow og 0288 Mexico, når målet er et ægte og uhøjtideligt præg.

LADY 8583 Earty yellow_LADY 0288 Mexico

Lunt, naturligt og ægte. De rustikke gule farver tilfører varme og ro til ethvert rum. Bemærk indretningsdetaljerne i træ – træets naturlige røde toner bringer varmen fra de gule toner frem. Væggen er malet med LADY Wonderwall i farven 8583 Earthy Yellow, og loftet er malet med LADY Perfection i farven 0288 Mexico.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • varigt smukt, mat udseende
 • ekstremt slidstærk
 • meget smudsafvisende
 • garanti for dækkeevne

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • nem at male med – sprøjter og drypper ikke
 • smukt og ensartet resultat
 • stort farveudvalg
 • garanti for dækkeevne

LADY 0288 Mexico

Naturlige farvevalg til dig, der ønsker en rustik, upoleret og ærlig stil. Væggen er malet med LADY Pure Color i farven 0288 Mexico.

Unik farveoplevelse med LADY Pure Color

Med den supermatte finish i LADY Pure Color kommer hver farvenuance virkelig til sin ret. Den supermatte maling giver rummet en helt særlig atmosfære, og væggene får et supermat, blødt og eksklusivt look. Malingen er slidstærk, og du er garanteret god dækning med to lag. Og hvis du hører til dem, der ikke er bange for at bruge de mere kulørte farver – så bør du vælge denne!

LADY Pure Colors varme og supermatte finish giver en unik, smuk farveoplevelse. Farvernes autenticitet kommer virkelig til sin ret – helt uden glans.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • supermat, eksklusivt udseende
 • unik farveoplevelse
 • slidstærk
 • garanti for dækkeevne

Se mere fra det nye farvekort CANVAS

De farver, vi omgiver os med, har større betydning end nogensinde før – både hvad de fortæller om os, og hvordan de beriger stemningen i hjemmet.0

Her kan du udforske flere af de regler, du kan bruge til at sammensætte vellykkede farvepaletter i det nye farvekort CANVAS:

Læs mere om monokrome farver.

Læs mere om nabofarver.

Læs mere om komplementærfarver.

Læs mere om neutrale farver.

 

Det nye farvekort er på vej ud i butikkerne – og farverne fås hos vores forhandlere fra uge 35.

 

Styling: Kråkvik/DÓrazio

Foto: Anders Schønnemann

Christina Sunneklep
Christina Sunneklep

Christina Sunneklep

Tilfør rummet karakter med komplementær-farver

Det nye farvekort fra Jotun LADY – CANVAS – indeholder nye, smukke farvenuancer, der er inspireret af naturen!  Her kan…

Monokrom farveharmoni

Det nye farvekort fra Jotun LADY – CANVAS – indeholder mange flotte, nye farvekombinationer og gode tips til, hvordan du…

Nyt farvekort fra LADY – CANVAS!

Jotun LADY lancerer nyt globalt farvekort til 2024 med titlen CANVAS. Her kan du gå på opdagelse i de forskellige…

Dette er farverne for 2023

Skønt soveværelse med nymalede vægge, der er malet med farven LADY 1520 Cheerful Peach. Planlægger eller drømmer du om at…

Inde

Tidløs og herskabelig elegance hos Ida

Den danske indretningsarkitekt Ida Dalgaard-Thestrup har renoveret et herskabeligt hus fra 1907. Kom ind, og lad dig inspirere af de…

Nyt farvekort fra LADY — STORIES

LADY lancerer nyt globalt farvekort til 2023! Farvekortet med navnet STORIES indeholder tre inspirerende farvepaletter, der bidrager til at skabe…